изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:13 EEST
ДВА НОВИ ПРОЕКТА ВНЕСЕ ЗА ОЦЕНКА ОБЩИНА ТЕРВЕЛ    
НовиниЗначими общински начинания в съчетание с планирано отваряне на схеми за кандидатстване по две оперативни програми – оперативна програма „Регионално развитие” и Програма за развитие на селските райони станаха причина община Тервел да подготви и внесе за оценка два нови инфраструктурни проекта, съобщиха от кметството.

Първият – „Преструктуриране на МБАЛ-Тервел, в Медицински център” е на стойност 999 995.18 лв. и с него общината кандидатства за финансиране по ОП „Регионално развитие”. Дейностите по проекта се фокусират върху обособяване на крило в сградата на бившата болница, което да бъде обновено и превърнато в медицински център. За целта чрез преустройство, основен ремонт на помещенията, доставка и монтаж на медицинско оборудване настоящите административен сектор, терапевтично, хирургично отделение и физиотерапия ще се превърнат в медицински център. Общата стойност на строителните дейности е 579 015 лв. без ДДС. Освен строителство, проектните дейности включват още доставка на линейка, окомплектовка за нова рентгенова уредба, мамограф, биохимичен анализатор, ехограф, два микроскопа, апарат за електротерапия и вакуум терапия, автоклави за стерилизиране на медицински инструментариум. Със собствени средства е закупен апарат за лазертерапия и е платен аванс за закупуване на апарат за гликиран хемоглубин.

Вторият общински проект е по Програма за развитие на селските райони. Неговото внасяне бе възможно поради факта, че общината приключи успешно и отчете три предходни проекта по същата мярка на програмата. Новият проект е на стойност 1 955 780.70 лв. и включва инвестиция в рехабилитация на единадесет участъка от общинската улична мрежа.

Паралелно с работата по новите проекти продължават и действията по вече подписаните договори за финансиране на проекти, одобрени през предходната година. На 15 юни, след приключили процедури по Закона за обществените поръчки, бяха подписани два договора с изпълнители – с добричката фирма "Пътно строителство” АД за рехабилитация на общинските пътища Тервел-Безмер, Тервел-Полк. Савово и Каблешково-Нова Камена, и с варненската фирма „Хидрострой” АД – за изграждане на нов водопроводен участък в с.Каблешково.

В процес на оценка са други два, внесени през първото тримесечие на 2012 г. общински проекта – за саниране на читалищната сграда в Тервел - за финансиране от фонд „Козлодуй”, и за образователна интеграция на деца и ученици от общината в съчетание със завършване на физкултурен салон в ЦДГ „Здравец” – кандидатура по ОП „Човешки ресурси” с кръстосано финансиране от ОП Програма „Регионално развитие”. НДТ

 


Сходни връзки

ДВА НОВИ ПРОЕКТА ВНЕСЕ ЗА ОЦЕНКА ОБЩИНА ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.47 секунди