изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:52 EEST
КЮФТЕТА СА ВЕРОЯТНАТА ПРИЧИНА ЗА ХРАНИТЕЛНОТО ОТРАВЯНЕ НА ПЕТОКЛАСНИЦИТЕ    
НовиниКухнята на етнографския комплекс в село Чернево продължава да бъде с преустановена дейност, съобщиха вчера от Българската агенция по безопасност на храните. Оттам посочиха, че лабораторните изследвания на храните и взетите смивове от контактни повърхности и ръце от персонала на кухнята в етнографския комплекс в село Чернево, показват наличие на патогенни стафилококи в сурови кюфтета, приготвени на място в кухнята, както и при една от готвачките. Резултатите потвърждават, че става въпрос за хранително отравяне, като най-вероятно храната е била вторично замърсена от персонала.

Припомняме, че 23 петокласници от СОУ „П. Р. Славейков” в Добрич, които са се хранили в комплекс „Барите” в с. Чернево, Варненско, бяха настанени в болници във Варна и Добрич със симптоми на хранително отравяне.

Групата от общо 54 деца е била на тридневна екскурзия в комплекс „Барите” край Варна. В четвъртък вечерта няколко деца започнали да повръщат и да имат болки в корема. След това пет деца, придружени от една от ръководителките са настанени в инфекциозното отделение на МБАЛ "Св. Анна" във Варна. В петък сутринта групата потегли за Добрич, където 18 от децата, които бяха с оплаквания, бяха прегледани в Спешно отделение на болницата в Добрич и настанени в инфекциозното отделение.

В четвъртък децата са закусвали баница, за обяд са имали мусака и супа, а за вечеря - кюфтета на скара с пържени картофи.

Децата вече са изписани от болниците, където бяха настанени.  НДТ

 


Сходни връзки

КЮФТЕТА СА ВЕРОЯТНАТА ПРИЧИНА ЗА ХРАНИТЕЛНОТО ОТРАВЯНЕ НА ПЕТОКЛАСНИЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди