изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:07 EET
Бившият румънски премиер Адриан Нъстасе опита да се самоубие    
По света

61-годишният Адриан Нъстасе, бивш министър-председател на Румъния, се е опитал да се самоубие в четвъртък през нощта е опитал да посегне на живота си, пише руският в. „Московские новости". Няколко часа по-рано съдът остави в сила решението да му наложи присъда от две години затвор.



„Служители на следствието са били информирани от полицията, че Нъстасе е направил опит за самоубийство", заяви представител на румънската прокуратура.

61-годишният Нъстасе е откаран в болница от своята резиденция в Букурещ. Политикът се е намирал в безсъзнание, а на врата му се е виждала медицинска превръзка. Предполага се, че той е опитал да се простреля и изстрелът е попаднал в шията.

Припомняме ви, че през януари 2012 г. Нъстасе бе осъден на две години лишаване от свобода заради корупционни схеми. Според версията на следствието през 2004 г. политикът по време на изборите за президент незаконно е получил за своята кампания 1,7 милиона долара от румънски предприемачи. Самият Нъстасе не призна вината си и определи процеса като "политическа разправа".

На 20 юни, сряда Върховният съд отказа да удовлетвори жалбата на защитата на Нъстасе срещу присъдата и постанови бившият премиер да влезе в затвора. След това, полицаите отишли в дома на политика, но го намерили прострелян в шията. http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Бившият румънски премиер Адриан Нъстасе опита да се самоубие | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди