изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:22 EEST
Цветанов vs. Доган в Кърджали    
КоментариВицепремиерът Цветан Цветанов в челен сблъсък с лидера на ДПС Ахмед Доган. Това ще стане факт, ако се сбъднат надеждите на ГЕРБерите и страховете на опозицията, че кандидатдепутатската листа на управляващите в бастиона на Сокола ще се води от МВР шефа. До парламентарните избори има още година, но основните партии вече правят разчети за тях.


ГЕРБ започна да дава оценка на депутатите си и да търси нови лица сред кметове и областни управители.
Цветанов периодично обикаля смесените райони, това не е случайно, коментират в парламента. От  ГЕРБ официално твърдят, че още е прекалено рано и не обсъждат кандидат-депутати. Но неофициално признават, че водачеството на Цветанов в Кърджали е един от вариантите. Самият МВР шеф не бе открит за коментар.
Поставяме си амбициозна цел за Кърджали, разкриха ще депутати от ГЕРБ. Според тях управляващите ще се борят не само да задържат депутатския мандат, който успяха да отмъкнат от ДПС на вота през 2009 г., но и да вземат още един. Изборните спецове в партията на Борисов убеждавали Цветанов, че единствено той може да изнесе битката срещу Сокола. другото лице, спрягано за водач на листата, е депутатката Цвета Караянчева, която има доверието на партийните шефове. Тя влезе в парламента, след като Вежди Рашидов стана министър на културата. На изборите през 2009 г. ГЕРБ разби монопола на ДПС и за първи път от 2001 г. вкара депутат от Кърджали. Тогава партията на Бойко Борисов спечели 18 648 гласа. Останалите четирима депутати от района са на движението. На кметските избори миналата година управляващите повториха числено резултата от парламентарния вот, но не успяха да вземат нито един от седемте общински кметове в областта и те отново са от ДПС. ГЕРБ обаче увеличи присъствието си в общинските съвети от 11 на 42-ма съветници. От ДПС казват, че листата им в Кърджали традиционно се води от Доган. Вероятно ще е така и на следващите избори. През 2009 г. Сокола бе избран оттам като мажоритарен кандидат. Спечели 67 675 гласа. За партията ДПС от урните излязоха 67 770 бюлетини, с което в парламента влязоха другите трима депутати от района.
От движението допускат, че е възможно при преразпределянето на мандатите догодина на Кърджали да бъде даден още един и да станат 6. Социолози изчислиха за "Стандарт", че няма как това да се случи, защото районът не е увеличил населението си. И депутатите от там ще останат 5. В ДПС са категорични, че догодина ще спечелят всичките 5 мандата.
Йова АПОСТОЛОВА

http://paper.standartnews.com

 


Сходни връзки

Цветанов vs. Доган в Кърджали | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди