изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:53 EEST
Здравният министър уволни двама и назначи четирима в борда на ”Пирогов”    
Здраве

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова освободи двама от членовете на борда на директорите на "Пирогов" и назначи нови четирима, увеличавайки състава на Съвета на петима души, съобщиха от пресцентъра на здравното ведомство. Промените са вследствие на доклада за извършените проверки и констатациите за нарушения в болницата. Прокуратурата вече започна разследване.



С протокол от 20 юни, подписан от Атанасова, д-р Чавдар Маринов и проф. Данаил Петров се освобождават от заеманите длъжности. Правомощията им се прекратяват, но без да бъдат освободени от отговорност.

Здравният министър, като едноличен собственик на капитала на УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" ЕАД, увеличава броя на членовете на Съвета на директорите от трима на петима души. В борда като като нови членове влизат Звездица Велизарова, Стефан Белчев, проф. д-р Петър Николаков и Гергана Кирова.

Звездица Велизарова притежава магистърска степен по „Финанси”. От 2006 г. тя е държавен вътрешен одитор в дирекция „Вътрешен одит” на Министерство на финансите.
Стефан Белчев е директор на дирекция „Вътрешен одит” в Министерство на финансите от 2006 г. Притежава специалности по „Финанси” и „Икономика и управление на промишлеността”. Сертифициран е за вътрешен одитор в публичния сектор. Има специализации по финансово управление на Структурните фондове.
Гергана Кирова е представител на Министерство на здравеопазването. Завършила е специалност „Право”, има и второ висше образование по икономика.
Проф. д-р Петър Николаков има специалности по здравен мениджмънт и социална медицина. Бил е директор на лечебни заведения. Старши научен сътрудник І-ва степен.

Директорът на "Пирогов" и председател на борда проф. Димитър Раденовски остава на поста си. Преди 2 дни в интервю за TV7 министър Атанасова заяви, че изпълнителният директор трябва да понесе отговорност за нарушенията, затова той няма да бъде сменен, докато не приключат всички проверки.
"Всичко от проверката е предоставено на д-р Раденовски за отстраняване на нередностите. Той не е освободен, за да носи отговорност", каза тя.

Междувременно тази сутрин по повод проверките в "Пирогов" и изпратените резултати от тях в прокуратурата главният прокурор Борис Велчев заяви, че не си спомня за друг доклад за нарушения в "Пирогов" през последните 7 години, предаде БТА. Той каза още, че документите са обемни - над 150 страници, и в тях се посочват няколко длъжностни лица, извършили нарушения.

Главният прокурор потвърди, че здравният министър, освен че е сезирала прокуратурата, успоредно с това е подала сигнал и в Държавната финансова инспекция и НАП. Той лично помолил градския прокурор на София да се направи засилена координация с тези институции, така всяка от тях да свърши своята част от ангажиментите, те да предоставят на прокуратурата обобщени изводи и тя да направи правни изводи. dir.bg

 


Сходни връзки

Здравният министър уволни двама и назначи четирима в борда на ”Пирогов” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди