изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:35 EEST
Без ПАСОК в новото гръцко правителство    
Европейски съюзДо края на деня гръцкото правителство ще положи клетва. Очаква се в кабинета в Атина да участват и независими експерти. Правителството на Андонис Самарас ще е без министри от партньори ПАСОК и Демократичната левица, предаде БНР.
Според Би Би Си двете леви партии, които подкрепят "Нова демокрация", са отказали техни депутати да бъдат включени в правителството.



Самарас обсъжда с партньорите от коалицията кандидатурите за министерските постове, преди да обяви състава на кабинета. Премиерът ще съобщи кои са министрите, до края на деня те ще положат клетва. В новото правителство финансов министър е президентът на Гръцката национална банка Василис Рапанос.

На срещата на министрите от Еврогрупата в четвъртък Гърция все още се представя от служебният министър Заняс.

Гръцките медии съобщават, че много министерски постове са орязани. Така кабинетът ще има само 16 министри и 12 заместник министри, сравнено с 49-членното предходно правителство, пише Катимерини.

Сформирането на кабинет в Атина създаде чувство на сигурност у гърците. Забелязва се засилено внасяне на средства в банковите влогове, които бяха изтеглени преди изборите, предава БНР.   dir.bg
 


Сходни връзки

Без ПАСОК в новото гръцко правителство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди