изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 15:39 EEST
27-годишен каварненец остава в ареста за поредна кражба    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, потвърди наложената от Районен съд – Каварна, мярка за неотклонение задържане под стража на 27-годишния каварненец Исмет Р. Х. Той е обвиняем по досъдебно производство за кражба на множество златни накити и сумата от 40 лв., всичко на обща стойност 1280 лв., от жител на Каварна. Деянието е извършено на 27.05.2012 г. чрез използване на техническо средство – игла. То е сторено при условията на повторност и продължавано престъпление.

 

                        Адвокатът на Исмет Х. пледира първоначално наложената му мярка за неотклонение задържане под стража да бъде изменена в парична гаранция, тъй като 27-годишният работел и можел да я заплати. Защитникът смята, че събраните по делото доказателства не са категорични, за да се направи обосновано предположение, че подзащитният му е автор на престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Не съществувала и опасност той да се укрие или да извърши друго деяние.

            Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, поиска съдът да остави без уважение жалбата. Според държавното обвинение от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че Исмет Х. е извършил деянието, за което е привлечен да отговаря. То е наказуемо с лишаване от свобода. Прокурорът обърна внимание, че престъплението е извършено от Исмет Х. при условията на повторност. Той е осъждан два пъти за идентични престъпления. Тези факти показват завишената обществена опасност на лицето. Те обосновават и опасността той да се укрие или да извърши друго престъпление. Прокурорът намира, че трудовата заетост не е повлияла на Исмет Х. да не извършва престъпления.

            Окръжен съд – Добрич, като взе предвид събраните по делото доказателства и изразените от страните становища, потвърди взетата спрямо Исмет Х. на 12.06.2012 г. мярка за неотклонение задържане под стража.

            Определението му не подлежи на обжалване и протест.  

            Исмет Х. има начално образование, не работи постоянно, семеен е. Той е осъждан за кражба и срещу него се водят висящи досъдебни производства. Извършил е деянието в изпитателния срок на предходна присъда.

 

21.06.2012 г.                                                 Пресслужба Добрички окръжен съд     



 


Сходни връзки

27-годишен каварненец остава в ареста за поредна кражба | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди