изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:40 EEST
Наказателно дело за престъпление против младежта в Районен съд - Балчик    
Ред и сигурност

Наказателно дело срещу 20-годишен младеж, заживял съпружески с непълнолетна, е насрочено за разглеждане на 22.06.2012 г. в Районен съд – Балчик.



Районната прокуратура предлага И. Кр. И.  да бъде признат за виновен в това, че през месец ноември 2011 г. в гр. Балчик, без да е сключил граждански брак е заживял съпружески с ненавършила 16 години девойка от същия град. Становището на прокуратура е той да бъде освободен от наказателна отговорност и санкциониран по административен ред.

Прокурорското постановление посочва, че И. И. и момичето са били приятели около година и се познавали добре. Подсъдимият знаел, че приятелката му е на 15 години. На 04.11.2011 г. тя му пристанала и на 09.11.2011 г. направили годеж. Двамата живеят заедно и очакват първото си дете.

С деянието И. И. е нарушил чл. 191, ал. 1 от Наказателния кодекс, според който пълнолетно лице, което, без да е сключило брак, заживее съпружески с лице от женски пол, ненавършило 16-годишна възраст, се наказва с лишаване от свобода до 2 години или с пробация, както и с обществено порицание.

Подсъдимият не е осъждан.

 


Сходни връзки

Наказателно дело за престъпление против младежта в Районен съд - Балчик | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди