изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:02 EEST
VBOX7 ВЛИЗА "В ДВОРЕЦА"    
Култура

За първи път видеоклипове от най-популярната у нас платформа ще влязат в конкурсната програма на международен фестивал



За десета поредна година фестивалът "В двореца" ще представи най-новите тенденции на работа в областта на късометражното кино и дигиталните медии. Международният фестивал, който е водещо за Източна Европа събитие в областта, ще се проведе за първи път и във Варна, като филмовата секция за 2012 г. ще представи около 150 кратки филма от България и света, разпределени в тематични блокове.

Тази година престижният фестивал ще включи в програмата си и една нестандартна категория - потребителите на Vbox7 ще имат шанс да станат част от събитието и да бъдат оценявани от международно авторитетно жури.

В продължение на седмица на специална страница ще бъдат качвани авторски видеа, като всички потребители ще имат равен шанс за успех. Жури ще избере най-добрите от тях, а селекцията ще попадне в категорията "Vbox7 представя" на фестивала.

Предстоящото Десето юбилейно издание на фестивала ще защити постигнатото досега, като предложи богата и уникална филмова програма и съм щастлив, че партньорството ни с Vbox7 ще даде шанс на потребителите не само да гледат късометражно кино, но и да се пробват да го правят, сподели директорът на фестивала Цанко Василев. Не се знае дали няма да открием бъдещи режисьори или продуценти, казва още той.

Василев обещава "В двореца" да предложи и серия от инициативи и съпътстващи събития, интересни за широката публика и полезни за всеки млад кинопрофесионалист.

Победителите във всички категории на фестивала ще бъдат определени от авторитетно международно жури с утвърдени имена от света на киното. Сред тях са младият румънски режисьор Мариан Кришан, носител на "Златна палма" от Кан за късометражния си филм "Мегатрон", операторът Павел Костомаров, отличен със Сребърна мечка на "Берлинале 2012" за изключително художествено постижение в категория "Камера", директорът на един от най-старите и значими европейски фестивали за късометражно кино Tampere Film Festival - Юка Пека Лааксо, както и много други. НДТ/Vesti.bg

 


Сходни връзки

VBOX7 ВЛИЗА "В ДВОРЕЦА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.31 секунди