изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:47 EEST
Талибани атакуваха курорт и взеха десетки заложници. 17 са загинали    
По светаТежко въоръжени мъже проникнаха тази нощ в хотел в курортен комплекс край езерото Карга в афганистанската столица Кабул и взеха за заложници десетки гости, сред които жени и деца, които използваха за щитове. След 12 ч. драма силите на реда атакуваха и убиха нападателите. Общо 17 са жертвите, 12 от тях цивилни.

Мъжете нахлули в хотел "Спозмай", въоръжени с противотанкови гранатомети и автомати "Калашников" и убили трима охранители и полицай, съобщиха световните агенции, като се позовават на полицейски източници, предаде БТА.
Според някои съобщения има и жертви сред гостите на хотела.

Афганистанските талибани поеха отговорност за нападението. В  разпространено от тях съобщение пише, че "муджахидините са нападнали този хотел, защото богати афганистанци, правителствени служители, чужди дипломати и военни от ИСАФ се събират там всеки четвъртък за разюздани празненства с алкохол и проститутки".

Хотелът бе обкръжен от афганистански и натовски войници.
Дванайсет часа след началото на кървавата драма атаката на талибаните приключи, загинали са 17 души, от които 12 цивилни, четирима от нападателите са убити при акция за освобождаване на хотела и заложниците, обяви афганистанското МВР, предаде Франс прес.
Петият нападател се е самовзривил още в началото на атаката.

Зам.-началникът на полицията в Кабул Дауд Амин заяви по-рано, че нападението започнало към 23.30 ч. местно време (19.30 по Гринуич), когато две-три камикадзета, въоръжени с автомати "Калашников" и гранатомети, нахлули в хотела по време на сватбено тържество.
Един от нападателите се самовзривил. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Талибани атакуваха курорт и взеха десетки заложници. 17 са загинали | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди