изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:23 EEST
САЙТ ЗАБЛУЖДАВА ЗА ЗАСТРАХОВАНИ НАГРАДИ    
НовиниСайтът www.lottoland.com заблуждава потребителите, че големите награди в провежданите от него лотарии са допълнително застраховани от застрахователна компания, която е под надзора на Комисия за финансов надзор, съобщават от Комисията за защита на потребителите. За това информират контролните органи на Германия, чиято проверка е установила, че фирмата не е регистрирана като застрахователна компания.

 Изпратено е искане за предприемане на действия до компетентните органи на Великобритания, тъй като сайтът е регистриран в Лондон.

Заблуждаваща е всяка търговска практика, която съдържа невярна информация. Заблуждаваща е и тази практика, при която се прикрива съществена информация или цялостното й представяне заблуждава или е в състояние да заблуди средния потребител, включително и когато информацията е фактически точна  по отношение на един от посочените елементи.

В сайта се посочва още, че първите участнички в лотарията ще бъдат Германия, Естония, Италия, Исландия, Холандия, Дания, Швеция, Норвегия и Финландия, като в бъдеще се очаква разширяване на териториалния обхват.

Сигналът е постъпил в Комисията за защита на потребителите  от Германия по системата за сътрудничество при защитата на потребителите, чрез която страните членки обменят информация за нелоялни търговски практики за нарушения на законодателството за защита на потребителите на територията на Европейския съюз. НДТ

 


Сходни връзки

САЙТ ЗАБЛУЖДАВА ЗА ЗАСТРАХОВАНИ НАГРАДИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди