изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:21 EEST
ТРЪГНА ДЕЛО ЗА ДАНЪЧНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ    
Ред и сигурностХод на делото срещу 40-годишния Ангел Св. К. от Варна даде вчера окръжният съд в Добрич, съобщиха от пресцентъра му. Варненецът е обвинен, че през октомври 2005 г. в Добрич, в качеството си на собственик и управляващ на акционерно дружество, регистрирано в Добрич, е осуетил установяването и избегнал плащането на ДДС в особено големи размери – 58 571,43 лв.

Той е потвърдил неистина в справка–декларация по ЗДДС и е използвал документи с невярно съдържание. Става въпрос за шест фактури с начислен ДДС, издадени от две еднолични дружества с ограничена отговорност от гр. Велико Търново.

Като граждански ищец по делото е конституиран министърът на финансите. Съдът е допуснал за съвместно разглеждане предявения от него граждански иск за причинени на държавата имуществени вреди в размер на 58 571,43 лв., ведно със законната лихва от момента на увреждане.    

По молба на подсъдимия делото се гледа като съкратено съдебно следствие. Ще , се изслушат само двама от призованите свидетели и изготвената по делото съдебно-счетоводна експертиза. По искане на адвоката на Ангел съдът е допуснал да бъде изготвена допълнителна съдебно-счетоводна експертиза.

Според обвинителния акт, през 2005 г. ръководената от Ангел К. фирма била ревизирана и данъчните власти установили, че е ползвала правото си на приспадана на данъчен кредит, чрез отразяване в дневника за покупки и в справка-декларация на 6 фактури, издадени от две фирми от В. Търново. Предмет на фактуриране били услуги по договори за профилактика и за проучване и подготовка на сключването на договор за продажба на мелнично оборудване. С изготвена по делото техническа експертиза и събрани свидетелски показания, държавното обвинение установило, че услугите по двата договора не са извършени. Заключението на съдебно–счетоводната експертиза показва, че неправомерно е приспаднат неследващ се данъчен кредит в размер на 15 000 лв. по първата сделка и в размер на 43 571 лв. по втората сделка. НДТ

 


Сходни връзки

ТРЪГНА ДЕЛО ЗА ДАНЪЧНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди