изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:00 EET
МИХАЕЛА ЙОРДАНОВА ОТ ИЗИДА - БЕЗАПЕЛАЦИОННА ШАМПИОНКА ВЪВ ВАРНА    
СпортГолям детски спортен празник се проведе на кортовете на Черно море Елит във Варна.

В сутрешните часове на деня морската градина гъмжеше от деца, които се включиха в турнири на „червен корт” за момчета и момичета, а след това спечелиха и множество награди в четвъртата поред проява в страната под наслов „Бъди в DEVIN форма”.
Малчуганите си тръгнаха с раници, шапки, чаши, фризби, свирки, разхладителни помпички, лакътници и др., след като участваха в различни спортни игри. По-късно бе изтеглена и томбола, която даде възможност на едно от децата да спечели велосипед.
Най-интересно бе на кортовете, където момичетата и момчетата премериха сили в надпревара, която бе от програмата Тенис10 към Българската федерация по тенис.
7-годишната Михаела Йорданова от ТК Изида (Добрич) спечели турнира при момичетата и за първи път стана шампионка. Възпитаничката на Ивайло Коев бе безкомпромисна по пътя към първото място, давайки само три точки на съперничките си. Тя последователно разгроми Николинка Иванова от ТК Черно море Елит с 10-0, Емма Франтусис от ТК Тича с 10-0, Никол Кръстева от Черно море Елит с 10-1 и над Анастасия Николова от ТК Тича с 10-2. В последния си мач малката чаровница от Добрич бе изключително концентрирана и успя да вземе реванш от своята приятелка Настя, от която загуби преди месец с 8-10, а с това разби и варненската хегемония в съботния ден.
При момчетата представителите на домакините от ТК Черно море Елит окупираха първите четири места, след като успяха да прескочат двете предварителни групи от по петима състезатели. Шампион стана Ангел Ангелов, който  на финала надделя над Филип Петров. На трето и четвърто място се класираха Димитър Михайлов и Павел Маринов. Първа победа при дебюта си в турнир записа Александър Господинов от ТК Изида. Той надделя с 10-7 над Алън-Антон Димов и бе на крачка от успеха в двубой си с Теодор Петров, но отстъпи с 9-11.
Най-добрите получиха своите награди от зам.-председателя на федерацията по тенис и президент на ТК Черно море Елит Огнян Илиев. Турнирите преминаха при отлична организация от страна на регионалния координатор Владислав Матеев и съдиите, които бяха ангажирани с надпреварата. Децата получиха и безплатен тенис урок от шампоните Марсел Радев,  Полина Радева и др. местни изявени състезатели при мъжете, жените, юношите и девойките.


 


Сходни връзки

МИХАЕЛА ЙОРДАНОВА ОТ ИЗИДА - БЕЗАПЕЛАЦИОННА ШАМПИОНКА ВЪВ ВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди