изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:24 EEST
Премиерът откри нова пътна отсечка    
НовиниПремиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова откриха новоизградения обходен път на гр. Попово. Над 20 години проектът беше замразен поради липсата на средства. Подновяването на ремонтите стана след масови граждански протести, при които жителите на Попово блокираха движението в центъра на града с искане тежките камиони да бъдат изведени далеч от домовете им, защото рушат сградите и създават опасност от инциденти. Изграждането на 4-километровото трасе е финансирано от държавния бюджет с 15 млн. лв.

Обходното трасе беше изградено още преди две години, но различни спънки бавеха отварянето му за движение на транзитния и тежкотоварен трафик.

Бойко Борисов, министър-председател на България:
- Заради непреместени стълбове, жици, липсващи отчуждения, факт е, че сега вече пътя могат да го използват - обходния на Попово. ТИР-овете и тежките камиони няма да минават през самия център.

Община Попово се управлява от кмет, подкрепен от БСП, но това не пречи да среща подкрепа от сегашното правителство. Тя е един от големите бенефициенти и на европейските програми. Поради това премиерът не приема нападките на Сергей Станишев, че парламентарното мнозинството на ГЕРБ приема само корупционни, лобистки закони.

Бойко Борисов, министър-председател на България:
- Оставете Станишев. Оставете, този човек не знае какво говори вече. Той такива лъжи сипе, че да го коментирам се унижавам. Не, моля ви се с такива лъжци изобщо съм казал, няма да споря. Ние всеки ден откриваме булеварди, шосета, обходи, заводи, паркове, градини.

Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие:
- По „Регионално развитие" общината има проекти за над 30 млн. лв., с които е оправена и градската среда, парка, пешеходната част, образователна инфраструктура, училища, детски градини.

Премиерът разгледа изпълнението на един от тези проекти за 9 млн. лв. С европарите е облагороден градския парк, възстановена е инфраструктурата в центъра на Попово.

Автор: Денислава Атанасова

http://bnt.bg/

 


Сходни връзки

Премиерът откри нова пътна отсечка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди