изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:18 EEST
Станишев: Над 60 са лобистките корупционни закони, приети от ГЕРБ    
Политика

Над 60 са лобистките корупционни закони, приети от мнозинство на ГЕРБ по поръчка на правителството, смята лидерът на БСП Сергей Станишев. Така той коментира оценките на Европа за политиката на управление у нас и спорните текстове от Закона за горите:




По отношение на Закона за горите сме взели много ясна позиция и я поддържаме и ще се борим тя да се реализира. Този безобарзен закон, лобистки, които защитава корпоративни интереси и представлява държавна помощ - предоставя безвъзмездно държавен ресурс на частни фирми, не бива да минава по този начин.

Според Станишев, хората също разбират, че става въпрос за лобизъм.

Виждат голямо облагодетелстване на властта, групировки, които са близки, икономически групи, които са близки до управляващите. Законът за горите е много нагледно свидетелство за този лобизъм. Над 60 лобистки закона са приети от този парламент по инициатива основно на това правителство, прокарвайки конкретни икономически интереси, създавайки монополни предимства на определени фирми.

180 000 подписа за референдум за АЕЦ "Белене" са събрали от Българската социалистическа партия. Това са около 25% от 700 000 хиляди подписа, които социалистите са си поставили за цел да съберат. Областите Видин, Плевен и Враца са отличници, стана ясно на заседанието на Националния съвет на БСП. Сергей Станишев заяви, че е доволен от резултатите.

През последните две седмици има голямо активизиране на събиране на подписката. Само за предишните 5 дни са събрани близо 50 000 подписа, тоест тя се ускорява, догонва тези контролни цифри, които сме им предоставили.

Националният съвет на БСП избра пресдседатели на съветите и комисиите в партията. Те имат за задача да подготвят БСП да поеме от следващата година управлението на страната.

http://bnr.bg

 


Сходни връзки

Станишев: Над 60 са лобистките корупционни закони, приети от ГЕРБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди