изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:35 EEST
НАД 450 УЧАСТНИЦИ В РАЗЛИЧНИ СЪБИТИЯ ПО ТРАНСГРАНИЧЕН ПРОЕКТ    
Европейски съюз

Над 450 души взеха участие в различни събития в рамките на проект „ИНО-ДЖОБС: Създаване на възможности за заетост в трансграничния регион чрез идентифицирането на иновативни работни места и предоставяне на специализирано обучение”.



Проектът е съвместна българо–румънска инициатива, която оценява ролята на човешката сила като двигател на всяка икономическа структура. Ето защо, проектът включва набор от дейности, чрез които да се стимулират: съвместната активност, повишаване нивото и квалификацията на активното население, ползването на нови технологии в динамичните икономически сектори и не на последно място – разширяване границите и възможностите за мобилност и заетост.

В рамките на проекта бе организирано обучение по предприемачество в селското стопанство, търговията и туризма, в което взеха участие 47 ученици и студенти от България и Румъния. В продължение на 8 дни те изучаваха тънкостите на всеки занаят на теория и практика, като ползваха високотехнологични устройства и иновативни софтуери за управление на всяка икономическа дейност.

Двадесет представители на бизнеса пък се запознаха с алтернативите и етапите в организиране на студентски практики и стажове и декларираха готовността си да превърнат наученото в политика на своята компания.

Две събития за обмен на добри практики в областта на сътрудничеството, създаването на мрежи и партньорства в трансграничния регион на Добруджа, проведени в Добрич и Констанца, събраха общо 80 представители на бизнес организации, образователни институции и агенции за набор и подбор, които активно дискутираха възможностите за изграждане на ефективна мрежа за сътрудничество помежду си, за да допринесат за повишаване качеството на образователния продукт.

Организираната трудова борса в края на проекта бе посетена от над 300 души, активно търсещи заетост в направленията търговия, туризъм и селско стопанство. С над 50 от тях бе проведено интервю на място още по време на провеждане на събитието, като за голяма част от тях бе осигурена непосредствена заетост.

Проектът се осъществява в рамките на Програма за трансгранично сътрудничество Румъния–България 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие. НДТ

 


Сходни връзки

НАД 450 УЧАСТНИЦИ В РАЗЛИЧНИ СЪБИТИЯ ПО ТРАНСГРАНИЧЕН ПРОЕКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди