изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:04 EEST
ДОБРИЧ НА ВЪРХА В АВТОМОБИЛНИЯ СПОРТ    
СпортИзключителен успех постигнаха състезателите на АСК "Добрич" с президент Борис Спасов в първия кръг от националния шампионат по офроод, който се проведе в курорта Златни пясъци. Нашият клуб се представи с четири екипажа - три в клас Т-2 и един в клас Трофи, които доказаха, че Добрич е на върха в автомобилния спорт у нас.

В тридневната надпревара в клас Т-2 добричлии бяха с класа над съперниците си. Христо Калинков и неговият навигатор Ясен Денев не оставиха съмнение, че са най-добрите и финишираха първи със своята "Тойота Хайлокс". На второ място се нареди вторият екипаж на добричкия клуб - Галин Господинов и Костадин Панайотов с "Нисан Патрул". Трети останаха "фаворитите" Лидия Коцева и Енчо Кръстанов от София, които се подготвят за участие в световното рали "Дакар". Другият екипаж от Добрич в рали крос кънтри с пилот Златан Златев не завърши състезанието заради повреда в двигателя. Успехът на Христо Калинков и Ясен Денев можем да определим като исторически, защото за първи път добрички автомобилисти триумфират като победители в състезание от такъв ранг. Освен това прави впечатление уникалното превъзходство на шампионите - в края на 520-те километра скоростни етапи те имаха 10 часа преднина пред втория в класирането и 20 часа пред третия екипаж. "Много съм доволен, защото това бе първото ми официално състезание. Отличното представяне на нашия клуб стана възможно благодарение на механиците ни - Дамян Узунов, Ивайло Николов и Илияна Калинкова", сподели пред НДТ шампионът Христо Калинков. Освен купа и златни медали победителите заслужиха правото да представят България в балканския шампионат през септември.

Успешно бе представянето на добричлии и в клас Трофи. Екипажът с пилот Атанас Спиридонов зае пето място в крайното подреждане.    

Следващото състезание на добричките автомобилисти е на 27 юни, когато в Пловдив ще се проведе вторият кръг от държавното първенство по офроод.           

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ НА ВЪРХА В АВТОМОБИЛНИЯ СПОРТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди