изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:48 EEST
Николай Цонев направи бизнес партия    
ПолитикаБившият министър на отбраната Николай Цонев, който е подсъдим по 3 дела (вече окончателно оправдан по 2 от тях), обяви официално създаването на нова партия - "Нова алтернатива", на която той ще бъде и председател.


Днес учредихме партия "Нова алтернатива" - партия на хората, заети с бизнес, а името й говори, че искаме да променим нещата и да направим нещо добро, заяви Николай Цонев. Брифингът в ранния следобед бе тяхната първа публична проява, на която те представиха учредителните си документи и избраните в ръководните органи, предаде БГНЕС. Заместник-председател на "Нова алтернатива" е Камелия Нейкова, която е бивш заместник-министър на отбраната.

Николай Цонев бе подсъдим по 3 дела, 2 от които като министър и по едно като служител на МО. На 1 юни т.г. ВКС го оправда по обвинение за длъжностни престъпления от преди 10 години, когато е оглавявал доставките за военните. Цонев бе обвинен за договори, сключени през 1999 година за разнообразни доставки - консерви "Русенско варено", свинско месо, резервни части за камиони и автобуси "Чавдар", двигатели за "Шкода" и авиотехника. Само преди дни ВКС го оправда и за това, че като министър на отбраната, упражняващ правата на едноличен собственик на дружеството "Терем", се е разпоредил с целеви средства не по предназначение.
Все още дори до първа инстанция не е стигнал само най-шумният съдебен процес срещу Николай Цонев - за предлагане на подкуп на следователя Петьо Петров, по което е подсъдим заедно с бившия съдия Петър Сантиров и ексглавния секретар на финансовото министерство Тенчо Попов.

Членовете ни са млади, постигнали нещо в своя жизнен път, посочи Николай Цонев. Новата партия ще изповядва идеологията патриотичен либерализъм, добави той. Платформата ни се разработва в момента и ще очаквам, потенциалните ни симпатизанти и гласоподаватели, хората на бизнеса –предприемачите и техните служители, да ни подкрепят, каза Цонев. Малкият и среден бизнес у нас е съсипан, а управляващите само се оправдават, затова ние ще предложим алтернатива, коментира председателят на партията.

Четирите стълба на нашата платформа са нацията, модерната икономика, законността и свободата на личността и качественото , ефективно управление в полза на хората, отбеляза Цонев. Институциите да работят за хората, а не обратно, допълни той. Омръзна ни този политически театър, подчерта Цонев. Тъй като сме държава на флашките сме ви приготвили една флашка за подарък с информация за нашето учредително събрание, с чувство за хумор се обърна Цонев към медиите.

В Политическия съвет са Ева Калчева, Камелия Нейкова, Любомир Новоселски, Николай Цонев, Диана Бурова - икономист, Снежана Димитрова – експерт по публичната администрация и еврофондове, Валентин Божинов и др.

Бях убеден, че трябва да има политически проект, активно работих за учредяването на партията и се чувствам горд, че толкова хора ни подкрепиха, каза Цонев. На този етап е рано да мислим за коалиции, но вече имаме създадени структури и ще изграждаме още в страната, обеща той. Основният ни опонент е ПП ГЕРБ, те не знаят как да управляват, не са компетентни и вече трета година не знаят какви са политическите им приоритети, каза още ексминистърът.

През последната година редица политици от разцепили се и позападнали партии създадоха нови такива. Освен тази на Николай Цонев формирования направиха и Капка Сидерова, Меглена Кунева, Слави Бинев и др.

http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Николай Цонев направи бизнес партия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди