изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:42 EEST
Областният управител инициира създаването на филиал на Медицинския университет-Варна в Добрич    
ОбразованиеИдеята е да се възобнови дейността на филиала и да стартира с прием на специалисти по здравни грижи още тази есен.

 

            След проведена работна среща с ректора на Медицинския университет Варна проф. Красимир Иванов и последващ разговор с управителя на МБАЛ Добрич д-р Мариян Ананиев, Областният управител и екипа му, стартират проучвателен процес за възможностите за разкриване на медицинско учебно заведение в Добрич с оглед приемът на специалисти по здравни грижи да започне още тази есен.

            Идеята е породена от необходимостта от кадри в здравеопазването, които да получат желаното образование „на място” и да се реализират в област Добрич.

            Днес /25 юни/ в Областна администрация бе изготвено и разпространено анкетно проучване сред ученици, завършващи средно образование, за да се види нагласата и предпочитанието за съответни специалности, ще се проведат разговори и с болничните заведения в областта.

            Намерението е да се организира и подготви модерен тип обучение /включително и дистанционно/, като се използва базата на МБАЛ Добрич, допълнително оборудвана с нова техника. На ръководството на областната болница ще бъде поставена задача да се определи екип, който да работи в посока на търсене на програма /проект/ с оглед разширяване на дейността и финансиране.

            Областният управител Желязко Желязков е поел ангажимент за подкрепа, както и съдействие от страна на народните представители от ГЕРБ-Добрич, и от Министерство на здравеопазването.

 


Сходни връзки

Областният управител инициира създаването на филиал на Медицинския университет-Варна в Добрич | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Областният управител инициира създаването на филиал на Медицинския университет-Варна в Добрич
Автор: Anonymous да 2012-06-25 @ 22:15 EEST
Най-после нещо умно за да се задържат младите хора в нашия град.
Областният управител инициира създаването на филиал на Медицинския университет-Варна в Добрич
Автор: Anonymous да 2012-06-26 @ 09:41 EEST
Нашата работа стана "развали къща-направи колиба". Преди,  в зората на демокрацията, проф. Камбуров закри  в Добрич филиала на Медицински университет Варна и с това лиши областта  от компетентни професори и доценти, които бяха гръбнака на добрата медицинска диагностика и лечение. Рязко спадна нивото на здравеопазването в Добрич, след като качествените лекари изчезват и основно се разчита на пенсионери, а ниско платените мед. сестри работят вече други професии. Сега  ще се прави нещо като мед. техникум, от една страна  да се защити необходимия хорариум на преподавателите в медицинския универсистет, а от друга страна да си пише актив областната управа.  Това  няма да оправи нито диагностиката, нито лечението на пациентите в  непрекъснато понижаващото се качество на медицинска дейност в МБАЛ- Добрич и изобщо в цялата област.

Областният управител инициира създаването на филиал на Медицинския университет-Варна в Добрич
Автор: Anonymous да 2012-06-30 @ 07:32 EEST
и с какво качество ще са лекарите завършили филиала в добрич, след като всички ненужни  т. нар. доценти на Мед . институт Варна  ще бъдат засилени в Добрич........

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди