изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:12 EET
КМЕТЪТ СЕ СРЕЩНА С ХОТЕЛИЕРИ И РЕСТОРАНТЬОРИ    
Новини

Работната среща с представители на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите от регион Добрич е инициирал през миналата седмица  кметът на Добрич Детелина Николова. Тя е била в рамките на публичното обсъждане на проектите за изменение и допълнение на Наредбата за реда и условията за поставяне и премахване на преместваеми обекти, както и на новите наредби за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и за търговска дейност, преди заседанието на Общинския съвет.



Дискусията е била продиктувана от необходимостта да се чуе браншът, за да може местната власт да отговори адекватно на нуждите му.

Представителите на асоциацията са дали висока оценка на гъвкавата политика на община Добрич при работа с бизнеса, съобщиха от кметството. Изразено е одобрение, че текстовете от проекто-наредбите, които пряко касаят бизнеса им, са съобразени с техните потребности. Одобрение е получила и предоставената възможност през неактивния зимен сезон да се ползват части от сезонните тераса към обектите при 50 % намаление на дължимата месечна такса. Хотелиерите и ресторантьорите са изразили удовлетвореност и от оптимизирането на процедурите по издаване на разрешението за поставяне на сезонната тераса и ползването на общински терен.

Сред другите дискутирани теми са били тези за тютюнопушенето през зимния сезон на открито пред заведенията. Според браншовиците, този проблем ще се яви най-вече за обектите, които не разполагат със сезонни тераси. Те са представиха някои свои наблюдения от европейски страни и са предложили да се мисли за обособяване на еднотипни места за пушене пред заведенията, с цел по-голяма естетика и стил на градската среда.

Представителите на ресторантьорския бранш и общинска администрация са се обединили около тезата, че и в условия на криза може да се постигне баланс в интересите и в резултат повишаване събираемостта на таксите за ползване на общински площи за сезонни тераси. НДТ

 


Сходни връзки

КМЕТЪТ СЕ СРЕЩНА С ХОТЕЛИЕРИ И РЕСТОРАНТЬОРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди