изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:43 EEST
УСЛОВНИ ПРИСЪДИ ЗА ОТВЛИЧАНЕ    
Ред и сигурност

Условни присъди получиха двама варненци и добричлия, участвали в отвличане, съобщиха от Окръжния съд. Наказанията им са от 18 месеца условно лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок. Наложени са на 31-годишния Боян Ф. И., 35-годишния Константин Г. Л. от Варна и добричлията Емилиян К. Ен. на 24 години. Те са признати за виновни за това, че на 27 юни 2009 г. в с. Телериг в различно съучастие и с други лица, са отвлекли 34-годишен мъж.



От пресцентъра на съда припомниха, че на 24 февруари миналата година другите трима подсъдими за престъплението сключиха с окръжната прокуратура споразумение за решаване на делото в досъдебното производство.

На заседанието в петък съдът е изслушал обясненията на Боян И., Константин Л. и Емилиян Ен., които не са се признали за виновни. В последната си дума те отново са заявили, че не са имали умисъл, не са участвали в извършването на престъплението и са поискали да бъдат оправдани. Адвокатите им пледирали, че обвинението срещу тях не е доказано. Прокуратурата не била посочила индивидуалното участие на всеки от подсъдимите в престъплението, а от събраните доказателства не можело да се направи категоричен извод за техен умисъл и съпричастност към него.

От пресцентъра на съда припомниха, че според обвинителния акт, осъденият вече Веселин Данаилов и пострадалият Цв. Ц. се занимавали с монтаж на климатична техника. Според Данаилов, пострадалият периодично крадял част от парите по изпълняваната поръчка. Цв. Ц. се оттеглил, установил се да живее в с. Росеново и започнал работа в дискотека в с. Телериг. Данаилов неуспешно го издирвал, звънял му по мобилния телефон и няколко пъти го търсил на работно място.

На 27 юни 2009 г. Емилиян Ен. се обадил по телефона на Веселин Данаилов, че Цв. Ц. се намира в с. Телериг. Данаилов  се свързал със свои познати и ги помолил да го придружат. Те пристигнали в селото с два автомобила – „Мерцедес”  и „Опел Вектра” около 21 ч. Петима от тях влезли в дискотеката и пострадалият Цв. Ц. и Веселин Данаилов започнали да спорят. Данаилов се ядосал ударил с юмрук по лицето на Цв. Ц. Той паднал на земята. Кристиян Тишев също започнал да го удря с крак по тялото. Николай Захариев се опитал да спре нападението на Тишев. Веселин Данаилов и Боян Ив. хванали Цв. Ц. под мишниците и влачейки го по земята, го изнесли навън и го качили на задната седалка в „Мерцедеса”. Отпътували с двете коли. Свидетел на инцидента съобщил на собственика на дискотеката, който уведомил полицията и лицата били задържани. Присъдата подлежи на обжалване и протест. НДТ

 

 


Сходни връзки

УСЛОВНИ ПРИСЪДИ ЗА ОТВЛИЧАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди