изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:28 EEST
Башар Асад: Сирия е във война!    
По света

Сирийският президент Башар Асад заяви, че страната му се намира действително в състояние на война, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. Държавният глава не даде никакъв знак, че ще смекчи подхода си към продемократичното въстание, като нареди на новоназначеното си правителство да впрегне всички усилия към спечелване на тази война. "След като сме в състояние на война всичките ни възможности трябва да бъдат използвани, за да осигурим победата”, подчерта Асад на среща с новия сирийски кабинет, цитиран от официалната агенция САНА.



С указ на Башар Асад от 23 юни в състава на кабинета бяха направени някои промени, но ключови министри като тези на отбраната и външните работи, както и премиерът запазиха постовете си. Създадено е ново министерство на националното помирение с ръководител Али Хейдар.

На днешното заседание президентът се отнесе презрително към държавите, които го призовават да се оттегли от властта, като каза, че Западът "само взима, без да дава, което е било доказвано на всеки един етап."

Думите му бяха в отговор на изявлението на говорителя на Белия дом Джей Карни, който каза, че Башар Асад губи контрол върху страната, съобщи "Фокус" 
Говорителят допълни, че САЩ не виждат начин за разрешаване на кризата в Сирия без оставката на президента. „Нашето виждане за политическия процес в Сирия не включва Асад”, коментира той.

Ръководителят на департамента по миротворческите операции на ООН Ерве Ладсус пък обяви пред Съвета за сигурност, че обстановката в Сирия рязко се е влошила. "Цивилните граждани се подлагат на все по-голяма опасност, а наблюдателите на ООН не могат да продължат своята работа", заяви Ладсус.

Държавните медии и сирийската опозиция съобщиха за десетки жертви от двете страни. Международният комитет на Червения кръст пък възобновява работата си в централните райони на град Хомс, за да се опита да организира евакуация на хората, блокирани в града, в който продължават военните действия. http://dnes.dir.bg/
 


Сходни връзки

Башар Асад: Сирия е във война! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди