изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:15 EET
Три снежни леопардчета се родиха в чешки зоопарк    
Любопитно В зоопарка в чешкия град Ихлава се родиха три малки снежни леопардчета, съобщи агенция ЧТК. "Новородените засега са с майка си е не се показват на посетителите, които ще могат да ги видят вероятно следващия месец", каза говорителката на зоопарка Катержина Косова.

Зоологическата градина в Ихлава съществува вече 55 години, като за това време в него са се родили 18 снежни леопардчета. В този смисъл нашият зоопарк се явява световен лидер по опазването на изчезващия вид, с гордост отбеляза говорителката.

Барсът или снежният леопард е най-едрият хищник от семейство Котки, разпространен високо в планините на Средна Азия. Пред 20в. той е включен в Червената книга за застрашените от изчезване видове. Общият брой живеещи на свобода такива хищници се изчислява на около 6.5 хиляди. Размножителния период на снежните леопарди е в края на зимата и след около 100-дневна бременност през април-юни женската ражда от едно до пет малки.

Малките проглеждат на 6-9 дни и след десетия ден започват да пълзят, но не напускат бърлогата до навършване на двумесечна възраст. Малките остават с майка си и през зимата до 18-22 месечна възраст. Продължителността на живота им е 15-18 години, а в зоопарковете доживяват и до 20. /РИА "Новости"  http://news.bgnes.com/

 

Зоопарк-Лайпциг 03 Зоопарк-Лайпциг 06 Зоопарк-Лайпциг 04 Зоопарк-Лайпциг 15

 


Сходни връзки

Три снежни леопардчета се родиха в чешки зоопарк | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди