изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:24 EEST
ГОЛМАЙСТОРЪТ НА КАЛИАКРА ОТИВА В ЛИТЕКС    
СпортНападателят Герасим Заков се разбра с Литекс и от новия сезон ще играе с оранжевия екип. Новината пред „Тема Спорт" потвърди самият футболист. „Вече съм тяхна собственост. Подписах с Литекс за 2 години. Миньор (Перник) бяха доста настоятелни да ме имат в отбора си. Дори ми дадоха отсрочка, за да уча и да ходя на изпити, но през това време от Литекс ме потърсиха и влязоха в преговори с мен и така се стигна до трансфера", разкри бившият голмайстор на Калиакра.


 

През изминалия сезон игралият още за Видима, Черно море, Берое, Локо( Пловдив) и ЦСКА отбеляза 11 гола за каварненци.
„Трудно се отказва на име като Христо Стоичков и, разбира се, на Литекс. Избрах Ловеч пред Миньор, защото са по-голям отбор. За мен ще е чест да облека оранжевия екип. Вярвам, че Литекс ще продължи да бъде познатият силен тим въпреки черните краски, които му чертаят", оптимист е Заков.
Той ще запълни празнотата от раздялата със Светослав Тодоров, чийто договор изтече и не бе продължен. В атака ловчанлии ще продължат да разполагат и с Марсело Никасио, който засега остава.
 

Старши треньорът на Литекс Христо Стоичков не се появи на първата тренировка на тима за новия сезон. Той обаче не е освободил поста си, както се очакваше след края на миналия сезон.

Камата е в Мексико, за да коментира европейското първенство за местна телевизия. Той се очаква обратно в България в началото на другия месец.

На днешното първо занимание на отбора не се появиха голяма част от чужденците. Всички, без Небойша Йеленкович и Марсело Никасио, си тръгнаха.

Неясно е само бъдещето на албанеца Армандо Ваюши, който беше привлечен като една от най-големите надежди на местния футбол.

Иначе единственото ново попълнение на ловчанлии е нападателят Герасим Заков. Той подписа договор за две години.


Отбелязалият 11 гола за изпадналия в „Б" група тим на Калиакра почти сигурно ще облече оранжевата фланелка през новия сезон. Заков е получил изненадващата оферта, докато обмислял предложението на Миньор. Именно перничани бяха най-настоятелни да подпишат с бившия играч на ЦСКА, Видима-Раковски, Берое и Локомотив (Пд), но той така и не даваше окончателен отговор дали иска да играе в Перник. Очаква се Герасим Заков да се появи на първата лятна тренировка в Ловеч следващия понеделник.

 

 


От Литекс си тръгнаха само Светослав Тодоров, Христо Янев, Бернар Итуа, Сандриньо и Тиаго Мирасема, а договорът на Максим Жос е прекратен по взаимно съгласие. Никоя от звездите все още не е продадена.

 

 


Сходни връзки

ГОЛМАЙСТОРЪТ НА КАЛИАКРА ОТИВА В ЛИТЕКС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди