изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:15 EEST
СЪДЕН 17 ПЪТИ ВЛИЗА ЗА 5 ГОДИНИ „НА ТОПЛО”    
Ред и сигурност

За пет години ще влезе в затвора 26-годишния Андрей М. В. от Добрич, който е признат за виновен в извършването на грабеж на вещи на обща стойност  496,72 лв. и други 7 кражби с обща стойност на отнетото 1779,50 лв. Освен това той трябва да плати на двама от пострадалите обезщетения за причинените имуществени вреди в размер на 461 лв. и 90 лв., ведно със законната лихва. 



Андрей е признал всички факти и обстоятелства по повдигнатия му обвинителен акт, информираха от Окръжния съд. В тази връзка делото е гледано като съкратено съдебно следствие. По този ред е постановено наказанието на Андрей В. като първоначално наложеното 7 години и 6 месеца лишаване от свобода за грабежа, е редуцирано с 1/3 и съдът определи той да изтърпи 5 години лишаване от свобода. За кражбите съдът го е наказал с 6 години лишаване от свобода, а след редукцията той е осъден на 4 години лишаване от свобода. Съдът е постановил Андрей да изтърпи по-тежкото от наказание, а именно 5 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Мъжът е осъден за грабеж, при който е отмъкнал от крадец на църковни вещи от храм „Света Троица” в Добрич 6 елемента от църковни свещници, изработени от месинг, с общо тегло 6,100 кг. на стойност 301,72 лв., както и велосипед с 18 скорости тип „Бегач” на стойност 180 лв. и ученическа раница на стойност 15 лв. От съда съобщиха, че крадецът на църковната утвар вече е осъден.

Андрей В. продал църковните свещници в пункт за изкупуване на цветни метали за 31,70 лв. Назначената по делото съдебно-счетоводна експертиза е установила, че стойността на 6 елемента от църковни свещници, изработени от месинг с общо тегло 6,100 кг е 301,72 лв. Рецидивистът ще лежи и за още седем кражби. Те са основно от офиси и заведения. Едната е от кабинет в административна сграда, откъдето Андрей е откраднал мобилен телефон „Нокия 1690 класик” със СИМ карта, дамско портмоне от изкуствена кожа, флаш памет 4 GB и сумата от 345 лв. Общата стойност на отнетите вещи е 461 лв. От цех на фирма задигнал дамска чанта, 2 мобилни телефона „Самсунг” с две СИМ карти, дамски несесер, ключ за лек автомобил, 10 ключа и 300 лв. Общата стойност на откраднатото е 605 лв., а кражбата била заснета с охранителна камера. От сервитьор в ресторант мъжът задигнал мобилен телефон „Bleck Berry” със СИМ карта, кожен калъф за телефона и сумата от 5 лв., оставени на бара на заведението. Всичко е на стойност 232 лв. От стая на стадиона в Добрич откраднал от работник мобилен телефон „Нокия 1209” със СИМ карта, тефтерче за визитки и документи и 2 лв., всичко за 62 лв. От служебна маса в пицария задигнал телефон „Самсунг” със СИМ карта от работещ там. Общата стойност на отнетото е 210 лв. 26-гоишният откраднал дамска чанта и от стая за персонала на детска градина. В нея имало служебна карта за градски транспорт, мобилен телефон „Нокия 1600” със СИМ карта и сумата от 5 лв., като общата стойност на вещите е 119 лв. От сградата на детския хор в Добрич пък откраднал електронен дамски часовник и 70 лв.

От съда информират, че Андрей има начално образование и не работи. Той вече е осъждан 16 пъти, като последната му присъда от 4 години и два месеца е влязла в сила на 20.08.2010 г. Тя е била за грабеж.

            Присъдата на Окръжен съд – Добрич, подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна. НДТ

 


Сходни връзки

СЪДЕН 17 ПЪТИ ВЛИЗА ЗА 5 ГОДИНИ „НА ТОПЛО” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди