изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:54 EEST
ОБМИСЛЯТ РАЙОНИРАНЕ ПРИ ПРИЕМА В ДЕТСКИ ГРАДИНИ    
Новини

Да се обсъди промяна на критериите, по които се приемат деца в детските градини в Добрич, е обсъждано на проведена през миналата седмица среща на кмета Детелина Николова с директори на детски градини и председатели на родителски настоятелства. Тя се налагала поради това, че масово родителите искали децата им да бъдат приети в централните детски градини, а там местата са ограничени. Още повече, че имало и предписание от Регионалната здравна инспекция за редуциране на броя на децата в една от централните забавачници. В тази връзка се обсъжда вариантът увеличаване на критериите при прием на децата и сред тях да бъде и районирането.



Зам.-кметът Камелия Койчева обаче увери, че места в добричките детски заведения има достатъчно.

На срещата е обсъдена и необходимостта да има ясни правила, които да се изработят в системата на детските градини, по отношение на решенията на родителските настоятелства за събиране на средства от родителите, каза още кметът. НДТ

 


Сходни връзки

ОБМИСЛЯТ РАЙОНИРАНЕ ПРИ ПРИЕМА В ДЕТСКИ ГРАДИНИ | 8 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ОБМИСЛЯТ РАЙОНИРАНЕ ПРИ ПРИЕМА В ДЕТСКИ ГРАДИНИ
Автор: Anonymous да 2012-06-27 @ 21:51 EEST
Това е едно разумно предложение защото тия от Балик си водят децата в центъра и цял ден махат гащи по жълтите плочи а нашите деца които живеят в центъра не могат да се уредят.Погледнато реално щом могът да живеят там да си посещават кварталната градина и да не пречат на останалите.
ОБМИСЛЯТ РАЙОНИРАНЕ ПРИ ПРИЕМА В ДЕТСКИ ГРАДИНИ
Автор: Anonymous да 2012-06-30 @ 11:58 EEST
Крайно време беше да започнат да си гледат работата от РИОКОЗ и да не се поддават на натиск. Ама трябва да има и санкционирани,а не да си затварят очите. Щом е завишен броя на приетите-глоба,а не бонуси за този,който ги е приел.Така всичко ще си дойде на мястото. Като не се изпълняват наредбите и закона,и когато управляващите се правят на разсеяни и наместват протежетата си ще има лошо образование! За възпитание пък да не говорим! Молбите за детска градина да се подават централизирано ,на едно място, а не в детските градини-така и броя деца ще бъде регулиран и корупцията ще секне.
ОБМИСЛЯТ РАЙОНИРАНЕ ПРИ ПРИЕМА В ДЕТСКИ ГРАДИНИ
Автор: Anonymous да 2012-07-03 @ 06:00 EEST

Крайно време е да има райониране и  на  училищата,защото само така ще се обхванат всички деца в училище !Стига с тази псевдодемокрация! Наложително е да заиграе тоягата за тези ,които не спазват правилата, иначе излизане от кризата няма!Обиколих полвината свят,но като тази наша слободия няма никъде!И в най-изостаналия свят мангалите спазват правилата-ние сме най-зле на планетата Земя!

ОБМИСЛЯТ РАЙОНИРАНЕ ПРИ ПРИЕМА В ДЕТСКИ ГРАДИНИ
Автор: Anonymous да 2012-07-04 @ 17:15 EEST

За детските градини има логика за райониране - общината дава парите, тя разпределя децата по критерии. За училищата, които са на делегирани бюджети това ще е най-голямата глупост. Не може общината да казва твоето дете ще отиде да пее, твоето да рисува, а твоето да учи английски, да кара трактор или да спортува.

ОБМИСЛЯТ РАЙОНИРАНЕ ПРИ ПРИЕМА В ДЕТСКИ ГРАДИНИ
Автор: Anonymous да 2012-07-04 @ 19:16 EEST
Райониране от 1-7 клас!
ОБМИСЛЯТ РАЙОНИРАНЕ ПРИ ПРИЕМА В ДЕТСКИ ГРАДИНИ
Автор: Anonymous да 2012-07-05 @ 08:32 EEST
А райониране при избора ни на магазин ще има ли? Живея до Била забранено ли ще ми е да ходя за покупки до Кауфланд? Стига с тези комунистическо-комсомолски похвати! Не ни ограничавайте в избора, а оставете свободната конкуренция да води до подобряване на качеството!
ОБМИСЛЯТ РАЙОНИРАНЕ ПРИ ПРИЕМА В ДЕТСКИ ГРАДИНИ
Автор: Anonymous да 2012-07-05 @ 20:14 EEST

Проблемът е,че всички се натискат за градините по центъра и те се пукат по шевовете от деца-наблъскани като в птицезавод и изнервени. За какво качество може да става въпрос там? Никакво! Така се стига до корупция. Едни родители се правят на разсеяни,други направо се хвалят какви дарения са правили,за да им приемат децата. И с районирането ще има врътки.Едни ще си сменят адресната регистрация, други ще заемат уж незаети места.Рибата се вмирисва откъм главата. Тези,които уж създават реда го тарушават най-много.

 

ОБМИСЛЯТ РАЙОНИРАНЕ ПРИ ПРИЕМА В ДЕТСКИ ГРАДИНИ
Автор: Anonymous да 2012-07-12 @ 17:43 EEST
Успешните компании по света имат супер планиране,а ние отхвърлихме всякакво планиране!Държавата трябва да има дълго срочен план за развитието ни!Това е хаос!Вече ми се ще планово стопанство навсякаде и във всичко!Пазарната икономика е пълен боклук!Хората се зомбираха!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди