изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:06 EEST
Найден Зеленогорски отива при Кунева    
 

Политика

Реших, че след като 22 години от живота ми са минали в борба за свобода, демокрация и просперитет на държавата, е по-честно да я продължа, заяви един от най-успешните политици в СДС



Найден Зеленогорски, един от най-успешните политици в СДС, три мандата кмет на Плевен, заяви, че се присъединява към Меглена Кунева и нейното движение "България на гражданите".

Той определя решението си като "трудно".

"След като подадох оставка, обмислях дали да изляза от политиката, или да подкрепя досегашен десен проект, или да участвам в нов десен проект", каза Зеленогорски пред Дарик.

"Реших, че след като 22 години от живота ми са минали в борба за свобода, демокрация и просперитет на държавата, е по-честно да я продължа. Обявих пред колегите си в СДС - Плевен, че подавам оставка като председател на Областния съвет на СДС и напускам СДС, като оставам с добри чувства към СДС и към всичко, което се е случило през тези 22 години", допълни той.

Зеленогорски обяснява, че е решил да напусне, защото е работил за Синята коалиция и смятал, че тя трябвало да се разшири и надгражда и да обедини автентичната десница. "Но Националният съвет реши на заседанието си в Пловдив друго - тя да се разтрогне", пояснява бившият кмет.

"Тръгна се по друг път, очевидно е, че обединението на десницата е много трудно осъществимо и аз обмислих възможността да се присъединя към нов десен проект. Смятам, че г-жа Кунева е дала много за България и като министър, и като еврокомисар. Мисля, че имаме общи цели - свобода, демокрация, просперитет, силно присъствие на България в Европа и затова реших, че ще бъде добре да се включа в този проект и да дам силите си да успеем с движение "България на гражданите", посочва Зеленогорски.Той желае успех на СДС. "Сигурен съм, че ще направят всичко, за да получат добър резултат от парламентарните избори и бих се надявал да бъдат част от българския парламент. Бих работил за евентуално сътрудничество на десните сили", каза още Зеленогорски.

Найден Маринов Зеленогорски е роден е на 2 септември 1961 г. в село Садовец. Завършил е икономика в УНСС, специализирал "Мениджмънт и маркетинг" в Холандия. Бил е шеф на пощата в Плевен и областен координатор на СДС от 1992 до 1997 г.

На 19 април 1997 г. е избран за народен представител в 38-то Народно събрание.

На местните избори през 199 г. се кандидатира за кмет на Плевен от името на Обединените демократични сили (ОДС) и с 35 957 гласа на втори тур побеждава кандидата на БСП - Румен Петков.

През 2003 г. на втори тур печели с 31 355 гласа от името на ОДС (КСДС, БЗНС "Н. Петков", ВМРО-БДД,БДФ).

На първи тур с малка разлика печели трети кметски мандат през 2007 г. с 24 127 гласа (50,31%) като кандидат на коалиция "Заедно за община Плевен" (СДС, ДСБ, НДСВ и др.).

На изборите през 2011 г. се яви отново, получи 27 868 гласа и загуби от кандидата на ГЕРБ с 388 гласа (0,7%). Води няколко съдебни дела, но не успя да докаже, че тази малка разлика е постигната чрез фалшификации. http://www.vesti.bg

СДС извади очевидци на изборните шашми в Плевен

ЦИК допусна до изборите само фалшивия Зеленогорски

Зеленогорски пострада при катастрофа

Опозицията единодушно застана зад почтеността

Ражда ли се нова десница с появата на ГЕРБ като политическа партия?

 


Сходни връзки

Найден Зеленогорски отива при Кунева | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди