изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:06 EET
Окръжен съд – Добрич, разглежда наказателно дело срещу бивш полицай    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, даде ход на наказателното дело срещу 47-годишния Румен Андр. Л. от гр. Добрич по повдигнатите срещу него от Окръжна прокуратура – Добрич,  две обвинения.

            Едното от тях е за това, че на 01.07.2011 г. в гр. Добрич, като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, полицейски орган при Първо РУ „Полиция” при ОД на МВР – гр. Добрич, е приел от гражданин на Добрич, дар – банкнота 50 лв., които не му се следват, загдето е нарушил служебните си задължения, регламентирани в Закона за МВР и Наредба за реда и достъпа до информационните фондове на МВР, а именно предоставил на добричлията лични данни за друго лице.

            Според второто обвинение на 24.06.2011 г. в гр. Добрич подсъдимият е разгласил сведения, които не са държавна тайна, но чието разгласяване е забранено съгласно Закона за МВР и Наредбата за реда и достъпа до информационните фондове на МВР, а именно предоставил на друг добричлия информация за това, че друго лице притежава свидетелство за правоуправление на моторно-превозно средство.

            Румен Л. не е осъждан.  

            Днес Окръжен съд – Добрич, разпита трима свидетели по делото и изслуша вещото лице, изготвило графологична експертиза. Съдът отложи процеса за разпит на неявили се редовно призовани трима свидетели. Съдът наложи глоба в размер на 100 лв. за всеки от тях и разпореди да бъдат принудително доведени за следващото съдебно заседание на 27.09.2012 г. В 7-дневен срок те могат да представят доказателства, ако са имали основателни причини за неявяването им, за да бъдат отменени санкциите.

            Съдът изиска справка, дали се е завърнал в страната четвърти свидетел, пребиваващ в чужбина. 

28.06.2012 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд          



 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, разглежда наказателно дело срещу бивш полицай | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди