изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:34 EET
ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОНИ ПО ТЕНИС НА МАСА ТРЕНИРАТ ДЕЦА В АЛБЕНА    
СпортБългария за първи път е домакин на летен лагер по тенис на маса, който е от програмата на Европейската федерация по тенис на маса. В Евро кидс камп се включиха 30 изявени състезатели, родени между 1998 и 2003 година. Тенисистите са от Молдова, Беларус, Румъния, Косово и България. Тренировките ще продължат до 30 юни и са водени от бившата световна и европейска шампионка Бранка Батинич от Хърватска, която в момента живее и работи в Германия.

Вчера участниците имаха турнир в спортната зала до хотел „Добруджа”, а победителят получи правото да премери сили в супер камп.

„Изключително много сме горди, че в годината, в която Българската федерация по тенис на маса отбелязва 80 години от основаването си, успяхме да спечелим множество европейски проекти, като един от тях в момента успешно осъществяваме в Албена. Домакините предлагат прекрасни условия за спорт и настаняване. Ежедневно тенисистите тренират близо по седем часа и половина, а България е представена от три момчета и три момичета. Идеята ни е догодина европейския камп за деца да се разрасне и да обхване повече държави и талантливи състезатели”, заяви Венелина Цветкова.

Бранка Батинич похвали тенисистите за старанието, което полагат по време на обучението и сподели възхищението си от българския курорт. „Тук е прекрасно, спокойно, а морето е чисто. Имате една от най-прекрасните плажни ивици в света. Всички с голяма отговорност подхождат към тренировките и имат огромното желание да си тръгнат от Албена още по-добри”, каза Батинич.

Вчера тенисистите бяха приятно сюрпризирани, като в спортната зала край морето пристигнаха европейските шампиони при смесените двойки Андрей Филимон и Елизабета Самара от Румъния. Двамата наскоро триумфираха в шампионата на Стария континент, който бе в родината им. В Албена топ спортистите поиграха с малките тенисисти, снимаха се с тях и раздаваха автографи. С тях е и бащата на Андрей – Виорел Филимон, който е един от най-добрите специалисти в света.

 


Сходни връзки

ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОНИ ПО ТЕНИС НА МАСА ТРЕНИРАТ ДЕЦА В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди