изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:44 EEST
ЛИНЕЙКА ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА НОВИ УСЛУГИ В ДКЦ І    
Здраве

Две нови медицински услуги ще могат да ползват пациентите в Добрич от 1 юли, съобщи вчера управителят на Диагностично-консултативен център І д-р Велина Комарева. Услугите са МЕДХАУС и МЕДТРАНС.



Въвеждането им става възможно, след като вчера от мобилния оператор Глобул дариха на спешният кабинет в общинския медицински център нова линейка. Спешният кабинет, базиран в ДКЦ І, обслужва 98 000 пациенти на 68 лични лекари. Досега той не е разполагал със специализиран медицински транспорт.

Новата придобивка дава възможност вече медицинските специалисти да правят по домовете на пациентите венозни вливания, смяна на превръзки, поставяне на инжекции, рехабилитация след операции и други манипулации на болни. Освен това в домашни условия ще може да се взема кръв за лабораторни изследвания. Услугата МЕДХАУС предвижда още възможност за поставяне при домашни условия на мускулни и венозни инжекции, смяна на катетър, раздвижване на лежащоболни, рехабилитация след операция, раздвижване на пациенти след инсулт, вертикализация, обучение за ходене със или без помощни средства, преглед от лекар-специалист. 

Другата нова услуга МЕДТРАНС ще даде възможност трудноподвижни и лежащоболни хора да бъдат транспортирани със специализиран медицински транспорт от дома до лечебни заведения както в Добрич, така и до Варна, София и други градове в страната, поясни д-р Комарева. Така тя ще може да се използва от пациенти и за превозване с цел химиотерапия и други.

За година и половина от разкриването на кабинета неговите медицински екипи са обслужили близо 5000 пациенти, посочиха от диагностично-консултативния център.  Там има координатор за тези нови услуги и пациентите могат да се свържат с него на телефони 601 333 и 0877 602 333. НДТ

 

 


Сходни връзки

ЛИНЕЙКА ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА НОВИ УСЛУГИ В ДКЦ І | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди