изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:50 EEST
ЗА ВАКАНЦИЯТА – С YTONG    
Новини

През 2012-та заводът за производство на клетъчен бетон YTONG в град Добрич празнува шест години от своето създаване. По този повод, в отлично настроение и в синхрон с предстоящите летни месеци, фирмата организира празник под надслов „За ваканцията – с YTONG”. Повече за инициативата ще разкаже Регионалният мениджър за Североизточна България на „Ксела България” ЕООД – Деян Стефанов.



- Г-н Стефанов, как възникна идеята за подобно мероприятие?

- През 2006 г. „КСЕЛА България” ЕООД, единственият производител на клетъчен бетон YTONG в България, откри и втори завод за клетъчен бетон на територията на град Добрич.  Производството на YTONG се извършва по немска технология при постоянен производствен контрол, то е напълно екологично и безотпадно. В стремежа на фирмата да предлага винаги иновативни продукти, през 2011 г. в заводите на фирмата в гр. Добрич и гр. София започна производството на нов продукт YTONG extrA+ с уникални за българския пазар топлоизолационни качества. Продължавайки тази тенденция щастливи сме да съобщим, че именно в Добрич, тази година започва и производството на напълно нов за българския пазар изолационен метериал YTONG Multipor. Заводът в Добрич е вторият в света, в който ще се произвежда новия продукт. В тази връзка, както и отчитайки факта, че тази година производството ни в гр.Добрич навърши отличните 6 години, решихме да използваме възможността да се поздравим, заедно с всички жители на нашия град.

 

- Може ли да ни разкриете малко повече подробности - как ще протече този празник?

- Разбира се, с най-голямо удоволствие. Празникът ще се проведе под формата на състезание. Участие в него ще вземат ученици от Професионална гимназия по строителство и архитектура „Пеньо Пенев” и СОУ „П. Р. Славейков”. Общо осем отбора ще покажат уменията си с помощта на нашия продукт – клетъчен бетон YTONG. Бъдещите ни колеги от Професионалната гимназия по строителство и архитектура ще имат за задача да изградят интересни и атрактивни конструкции от определен брой блокчета, без предварителен проект, а възпитаниците на СОУ»П.Р.Славейков» ще имат удоволствието да оживят с помощта на цветни бои 4 красиви фигури, изработени също от YTONG. Интригуващото тук е, че в последствие те ще бъдат предоставени на учебното заведение и ще намерят място в затревените площи за игра на децата от началните класове. Така че участниците ще носят лична отговорност за облика на своето училище. Естествено, наградите ще внесат и допълнителен стимул за победа. В същото време професионалисти от „КСЕЛА България”ЕООД ще направят демонстрация по издигане на стена от клетъчен бетон. Всеки присъстващ ще има възможност да зададе на компетентните лица въпроси, свързани с технологията на работа с нашия продукт. За публиката сме предвидили и други забавления в организираната томбола, наградите от която ще се теглят на всеки десет минути в течение на състезателната част. Останалото нека запазим за довечера.

 

- Това е и следващият въпрос – кога и къде ще се празнува?

- Екипът на „Ксела България”ЕООД – завод Добрич и нашите участници ще ви очаква днес, 28.06., в 18:30 часа, в центъра на града, на площад „Свобода”. Погрижихме се да бъдем там и тогава, когато няма как да ни подминете. Надяваме се празникът да осигури на гражданите положителна емоция в края на работния ден.

 

- И тъй като инициативата по някакъв начин се отъждествява с числото 6, какво пожелание бихте отправили за следващите 6 години - на „КСЕЛА България”ЕООД, учениците и град Добрич?

- На първо място, бих искал да пожелая на учениците успешно завършване на курса им на обучение и с надежда да съм добър пророк – дано до шест години доброто образование да може да отваря реални пътища и възможности за реализация. В Добрич нашата фирма откри много добри условия за работа. Градът притежава голям капацитет и разполага с качествени хора. Ето защо пожелавам на гражданите му, в следващите шест години, техният град да бъде обявен за „Най-добрият град за живеене в България” - те го заслужават. Колкото до „КСЕЛА България”ЕООД, мога да изразя надежда за същите отлични качества на продукцията и в бъдеще, както и разкриване на пазарни хоризонти пред напълно новия продукт, чието производство още в близките месеци ще стартира именно тук - в завода за клетъчен бетон YTONG гр.Добрич.

 


Сходни връзки

ЗА ВАКАНЦИЯТА – С YTONG | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди