изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:50 EEST
ВМРО-НИЕ: Държавата отново пречи на фирмите да си вършат работата    
ПолитикаУважаема госпожо Ковачева, загърбете за момент височайшите светски задължения и обърнете внимание на хилядите фирми, които няма да могат да си подадат годишните финансови отчети, защото електронните услуги на Търговския регистър, за който вие отговаряте, са недостъпни.

 С този спешен апел от ПП ВМРО-НИЕ се обърнаха към министъра на правосъдието, която поради „външнополитическите” си ангажименти, не е забелязала огромното затруднение, което Агенцията по вписванията от цяла седмица създава на фирмите. В същото време бизнесът е в паника, защото днес изтича последният ден от законовия срок фирмите да публикуват финансовите си отчети.

По думите на ВМРО-НИЕ проблемът е в това, че сайтът на Търговския регистър очевидно е претоварен и блокира и на почти всяка потърсена електронна услуга отговаря със съобщението „Услугата недостъпна”. По този начин се пречи на фирмите да спазят срока, който ако нарушат, ще бъдат глобени от държавата в порядъка на минимум хиляда лева. В същото време целият стопански живот също остава блокиран, защото нито фирмите, нито институциите могат да направят нужните им справки, проверки, актуални състояния и други услуги през Търговския регистър.

Вместо да подпомага бизнеса, държавата и в конкретния случай Министерство на правосъдието и подчинената му Агенция по вписванията, отново пречат на фирмите да си свършат работата. Задължение на държава е да подсигури безпроблемно нужните на фирмите услуги, след като поставя пред тях задължителни изисквания и глоби за неизпълнението им, подчертават от ВМРО-НИЕ.  

По наши приблизителни данни годишно държавата събира от фирмите в страната няколко десетки милиона лева под формата на задължителни такси за вписване и обявяване. Вместо да се раздават чиновнически бонуси (през 2011 година в Агенцията по вписванията са раздадени бонуси за над 2 милиона лева), с тези пари Агенцията да си обнови техническата база, за да може бизнесът да си върши безпроблемно работата, тъй като става въпрос за спазването на закона, предлагат от партията.  

Те призоваваха правосъдният министър  незабавно да вземе мерки за излизане от поредната конфузна и нелепа ситуация, която държавата сервира на българския бизнес. Така не само на думи, но и на практика ще покажете, че все пак Ви е грижа за бизнеса и правите нещо за неговото оцеляване в кризата, подчертават от ВМРО-НИЕ.  http://www.cross.bg/

 


Сходни връзки

ВМРО-НИЕ: Държавата отново пречи на фирмите да си вършат работата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди