изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:22 EET
Проект „Успех” в ПГВМ    
Образование

По проект „Успех”, част от програмата „Да направим училището привлекателно за младите хора”, Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Георги Павлов” работи от месец февруари. В училището се провеждат пет извънкласни дейности, съобразени с интересите на учениците. Участието в клубовете е чудесна възможност да се разнообрази тяхното ежедневие и да се създаде  допълнителна мотивация за ангажиране в свободното време.



В клуб „Скаутски здравен лагер” учениците получават знания, умения и навици за адекватна реакция в екстремни ситуации. С голям интерес участниците се включиха в организираните преходи, които осъществиха в различни местности, в изграждането на палатков лагер и безопасно живеене в полеви условия. Клубът дава възможност за стимулиране на лидерските умения на учениците, развитието на техните качества и работа в екип.

В клуб „Млад фермер” участниците имат възможност да се запознаят с новостите в Европейските фондове и програми- ОП „Програма за развитие на селските райони”, с видовете субсидии и начина за кандидатстване. При посещенията си в различни ферми, учениците имаха възможност да видят използване на компютърни технологии в съвременното животновъдство. Като бъдещи ветеринарни лекари, те с голям интерес наблюдаваха различни видове манипулации в „Обединена ветеринарна клиника” гр. Варна.

В „Център за защита на природата и животните” имаха възможност отблизо да наблюдават какви грижи се полагат за животните там. Запознаха се с най- новите тенденции в био- и еко-земеделието и отглеждането на аквакултури.

Клуб „Моята първа фирма” дава възможност да се формира икономическо мислене и собствена позиция при оценяване на явленията в обществото, стопанската политика, както и за добиване на икономически знания, които ще стимулират участниците към активна дейност. Учениците се запознават с програмите за финансиране на малки и средни предприятия, с регионални и международни програми и възможностите, които те дават за започване на собствен бизнес.

Клуб „Европейско радио- пътешествие сред езици и култури” има за цел да се опознае лингвистичното богатство и многообразие в Европа. Учениците научиха много за традициите в различни европейски страни. Научиха се да работят, записват и продуцират аудио файлове и програми. Запознаха се с дейността на Информационен център „Европа директно”- Добрич и местни радиостанции.

Клуб „Екопътеки в Добруджа- познати и непознати” предизвика интереса на учениците с разнообразието от резервати, които бяха посетени- „Балтата”, „Болата”, „Яйлата”, „Дуранкулашко езеро”, Камен бряг. Участниците в клуба с голямо желание търсят информация за посещаваните природни обекти- уникални със своята флора и фауна. Създават се навици за опазване на природата.  Общуването с природата показва желанието на децата да водят здравословен начин на живот и да разнообразят монотонното си ежедневие.

       Работата в различните клубове по проект „Успех” ще приключи в края на месец юни с представителни изяви на участниците: изготвяне на презентации, плакати и фотоизложба за различните дейности.

Учениците с нетърпение очакват извънкласните дейности през следващата учебна година, защото проект „Успех” не само им помага да осмислят своето свободно време, но е възможност за развитие на индивидуалните особености на всеки ученик като знаещ, можещ, мотивиран да намери успешно своята житейска и професионална реализация.

 


Сходни връзки

Проект „Успех” в ПГВМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди