изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:29 EET
НЕИЗРЯДЕН РАБОТОДАТЕЛ ОБРИЧА СЕМЕЙСТВО НА ГЛАД    
ОбществоЗа поредна драма на нашето съвремие алармира наша читателка. В редакцията на По-добрия вестник дойде майката на 59-годишния Володя Стоянов Йорданов от Добрич. Тя, със сълзи на очи, разказа за трагедията в семейството на нейния син. От миналата година Володя е съкратен от работа в „Битова техника” АД, където, по думите й, работил през целия си трудов стаж като бояджия.

 След това бил регистриран на трудовата борса, но след приключването й не може да си намери работа. Така от месеци не може да изкара нито един лев, а съпругата му е тежко болна. Преди година съпругата получила сериозно сърдечно заболяване, била оперирана, инвалидизирана и сега семейството преживява с нейните 110 лева пенсия, но трябват и за лекарства. Сега жената е в болница след получен инсулт, не се знае дали ще оцелее, разказва майката. Стана ясно, че дъщерите на Володя и съпругата му са омъжени, но и двете са без работа.

В същото време Володя Стоянов Йорданов има изпълнителен лист срещу бившия си работодател „Битова техника” АД за 2812,67 лева неизплатени трудови възнаграждения за периода юли 2010 – март – 2011 г. Той е издаден на 6.10.2011 г. от Добричкия районен съд. До момента мъжът не си е получил парите. НДТ разбра, че с казуса се е занимавал директорът на Инспекцията по труда Младен Мартинов. Той обясни, че поради това, че работодателят не е изпълнил предписанията на инспекцията, той е бил глобен. Лично е разговаряно с него да плати дължимите суми на работника, поне на части, но той е отказал. Не е платил дължимото на Володя по изпълнителен лист, но е платил наложената му глоба от 1500 лева. Двама съдебни изпълнители се занимавали с казуса, за да съберат вземанията на работника от „Битова техника”, но безуспешно.

Майката на Володя изказа благодарност на Младен Мартинов за оказаното съдействие. Сега тя обаче не знае на коя врата да похлопа, за да бъде чута молбата й и някой да помогне на сина й да си намери работа, за да може да се прехранва.

Със сълзи на очи тя разказва, че синът й няма претенции за работата, която ще извършва, стига да намери някаква. Все пак жената прави уговорката, че от глад много е отслабнал. Случвало се с дни нищо да не хапне. Иска да се хвърли пред влака заради безнадеждността, споделя майката.

Тъй като семейството няма телефони, връзка с Володя или майка му, може да се осъществи чрез редакцията на вестник „Нова добруджанска трибуна”.

НДТ

 


Сходни връзки

НЕИЗРЯДЕН РАБОТОДАТЕЛ ОБРИЧА СЕМЕЙСТВО НА ГЛАД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди