изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:50 EEST
Противоречиви версии за смъртта на българин в Италия    
По светаИталиански медии поместват днес противоречиви версии за смъртта на българин, чието тяло е било открито в околностите на Сан Северо, град с около 56 хиляди жители в провинция Фоджа на областта Пулия. Заглавието на местния всекидневник "Гадзета дел Медзоджорно" е:"Разправия между българи, един мъртъв с разбит череп", предаде БТА.


"Български гражданин е бил убит вероятно при разправия между сънародници, която е избухнала в полето около Сан Северо. В района живеят много източноевропейски имигранти, които работят непостоянно като сезонни селскостопански работници. Тялото на мъжа, чието име не се знае, е било намерено с разбит череп под маслинено дърво. Карабинерите водят разследване за установяване на обстоятелствата около убийството и идентифициране на неговите извършители", пише вестникът.

Областното издание на националния всекидневник "Република" пък засилва тази версия с подробности още в заглавието и подзаглавията: "Българин е намерен с разбит череп, зад убийството стои търговия с жени. Мъжът е намерен мъртъв в полето край Сан Северо".

"Отново кръв в нивите на Сан Северо. Мъжът е бил проснат на земята с пръснат вероятно с тояги череп. На мястото пристигнали карабинерите от патрулното поделение в Сан Северо и медиците от 118 (телефонният номер на спешна медицинска помощ). Разследването се води от заместник прокурора на Фоджа Алесандра Фини. Реакцията на военните полицаи е била незабавна и те са успели да издирят и задържат мъж на около 30 години, сънародник на жертвата, който е отведен в местния арест. Вероятната подбуда за убийството е търговията с жени, предназначени за проституция, и борбата за надмощие в ръководството на тези дейности. Хипотезата тепърва ще трябва да намери потвърждение", посочва още "Република".

Най-голямата италианска информационна агенция АНСА единствена разкрива самоличността и възрастта на българина, като изтъква, че причините за смъртта не са изяснени. "Само аутопсията ще установи със сигурност причините за смъртта на 49-годишния Валентин Иванов. Според първия оглед на съдебния лекар смъртта вероятно е настъпила в петък и по тялото няма белези от счупвания и контузии. Лицето и главата на мъжа били покрити с кръв и това подвело разследващите, които излезли с хипотезата за убийство на българина. Изглежда, че жертвата е имала проблеми със сърдечно-съдовата система и кръвообращението", се казва в информацията на АНСА.  http://dnes.dir.bg/
 


Сходни връзки

Противоречиви версии за смъртта на българин в Италия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.22 секунди