изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:39 EEST
АРЕСТУВАХА ТУРСКИ ГРАЖДАНИН ЗА ЕКСТРАДИРАНЕТО МУ    
Ред и сигурност

С решение на Окръжния съд в Добрич задържаха под стража турския гражданин Гюлтекин С. до приключване на екстрадицията му, съобщиха от пресцентъра на съда. В петък той трябваше да бъде приведен в затвора във Варна.

Мъжът е задържан след като в окръжната прокуратура са получили на 28 юни писмена молба от съдебните власти на Република Турция за предаването му.



 Тя е придружена от необходимите по Европейската конвенция за екстрадиция и Закона за европейската заповед за арест и екстрадицията документи – обвинителен акт и присъда.  

43-годишният Гюлтекин С. е задържан от 16 май от Областната дирекция на МВР. На 18 юни окръжният съд му е наложил временна мярка за неотклонение за 40 дни, колкото е максималният срок по Европейската конвенция за екстрадицията. Той е издирван от Интерпол – Анкара, на основание заповед за задържане. Тя е издадена на 23.08.2010 г. от съд в турския град Soma. Гюлтекин е търсен, за да излежи присъда от 11 години 2 месеца и 27 дни. На 20.03.2008 г. той е бил осъден от съд в Diyrbakir на 30 години лишаване от свобода. Присъдата му е за предумишлено убийство, извършено 22.04.1994 г. в съучастие с други лица. Те са взели пострадалия с автомобил. Завели са го до разрушена сграда, където един от съучастниците е застрелял жертвата в главата.

Гюлтекин С. има статут на постоянно пребиваващ в Република България и живее в Добрич.

От пресцентъра на съда припомниха, че при вземане на временната мярка за арест Гюлтекин е обяснил, че бил осъден за военнно престъпление и амнистиран със закон от 1999 г. Той нямал намерение да избяга от турските власти, но от 2001 г. той има семейство и работи в Добрич. Тогава Окръжен съд – Добрич, установи, че Гюлтекин С. е търсен по присъда на съда в Diyrbakir с наказание 30 години затвор, за изтърпяване на 11 години 2 месеца и 27 дни лишаване от свобода. Извършеното е престъпление и по българския Наказателен кодекс.  Гюлтекин С. има средно образование, семеен е, работи, осъждан е в Република Турция. НДТ

 

 


Сходни връзки

АРЕСТУВАХА ТУРСКИ ГРАЖДАНИН ЗА ЕКСТРАДИРАНЕТО МУ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди