изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:59 EEST
СИМЕОН ДЯНКОВ: ФИНАНСОВАТА РЕВИЗИЯ НА БФ ВОЛЕЙБОЛ УСТАНОВИ ГОЛЕМИ ПРОБЛЕМИ    
Спорт

Министърът на финансите и вицепремиер на Република България Симеон Дянков даде обширно интервю вчера в сутрешния блок на БНТ1 "Денят започва", в което говори и за финансовата ревизия, която се прави на Българската федерация по волейбол (БФВ). Според него ревизията е приключила, документите, в които са открити големи нарушения, са пратени на федерацията и се очаква в 2-седмичен срок отговор, след което ще ги обявят публично.



На въпрос: "Приключи ли ревизията във волейболната федерация?" Симеон Дянков отговори така:

"Почти е на финал, самата ревизия е приключила, на председателя на Федерацията (б.р. Данчо Лазаров) са дадени актовете. Те са доста големи на брой и като суми. Той има двуседмичен срок заедно с федерацията да отговори, след това става вече публично достояние. Това е третата федерация, в която се прави тази проверка след мотокроса и ските. И в трите имаше големи проблеми, тук проблемите са най-големи от това, което мога да видя предварително. И са толкова големи, че смятам да предложа на Министерски съвет за следващия бюджет (б.р. 2013 г) бюджетна процедура. Първо явно да са разписани от самото начало какви са парите федерация по федерация, а не постоянно да наливаме. Ето във волейбола вече сме дали допълнително над 3 милиона лева за Световна лига, Олимпийска квалификация и т.н. Но ако не се управлява добре Федерацията защо наливаме тези пари? Да, спортът е важен, но финансите също са важни", заяви Дянков.

"Всяка федерация получава от самото министерство (б.р. на спорта) пари за подготовка на отборите си. Там предполагам някъде около 4-5 милиона лева са дадени от самия бюджет на Свилен Нейков. Извън това обаче за домакинства ние сме дали като извънредни пари някъде около 3 милиона лева за Световна лига, олимпийска квалификация. Знаете, че имахме допълнително, и от днес всъщност започват финалите на Световната лига. Това е добре за спорта, добре е за България. От друга страна, ако не се управляват добре парите, аз искам в самия бюджет да се казва явно „За тези федерации има и наказание”. Например Федерацията, която не е изпълнявала добре и има лоши показатели в Инспектората, за една, две или три години, въобще да не получава, да е отрязана от държавни пари, защото това са парите на всички нас. Както в "Пирогов", държавни пари отиват там, така и в тези федерации. Ако те не могат да управляват добре пари, трябва да има и наказание. И ще предложа много резки наказания извън това, което предлага Финансовия инспекторат", добави още финансовият министър.

 

 


Сходни връзки

СИМЕОН ДЯНКОВ: ФИНАНСОВАТА РЕВИЗИЯ НА БФ ВОЛЕЙБОЛ УСТАНОВИ ГОЛЕМИ ПРОБЛЕМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди