изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:29 EEST
"АЛЕКСИЯ" СПЕЧЕЛИ ГРАН ПРИ НА ФЕСТИВАЛ В СОЗОПОЛ    
Култура

Гран при завоюва зонална танцова организация "Алексия" на фестивала "Хармония и сила" в Созопол, съобщи за НДТ ръководителят Севдалина Мавродиева. В танцовата надпревара участваха около 600 деца от 16 града от цяла България - София, Бургас, Пловдив, Варна, Пазарджик, Стара Загора и др. Изпълненията им бяха оценявани от международно жури с председател проф. Хикмет Мехмедов - преподавател в Националното училище по танцово изкуство в Пловдив, и членове от Москва, директорът на Бургаската опера и др.



Грациите на "Алексия" се представиха във фестивала в спортните танцови дисциплини "OPEN" и "Акробатика и гимнастика", както и в категориите характерни и модерни танци. Зоналната танцова организация бе представена от 54 деца - 28 от Добрич и 26 - от Генерал Тошево. Хореограф в Добрич е Севдалина Мавродиева, а в Ген. Тошево - Ваня Колева.

Гран при ни бе връчено заради спечелените първи места, за цялостното ни представяне, посочи Севдалина Мавродиева. Първо място завоюва формацията от Добрич в дисциплината "OPEN". Децата разбиха конкуренцията с танца "Слънчова невеста". "Алексия", Генерал Тошево, пък става първа в характерните танци с "Йовано, Йованке". Първо място спечели и световната шампионка от Хърватска 2012 Нанси Георгиева. В категорията модерен балет тя победи с танца "Билет за луната". Лиляна Ивелинова стана втора в "Акробатика и гимнастика" с "Картата на съкровището". "Алексия" спечели и две трети места - за танца "Жабокът принц", изпълнен от дует Йоана Илиянова и Момчил Димитров, и за "Работливите мравки", представен от формацията до 12 години от Генерал Тошево.  

"Гордея се с дебюта на моята възпитаничка Валя Колева, която за първи път се представи като треньор", сподели Севдалина Мавродиева. Тя допълни, че е особено трудно да пробиеш, когато си от малък град. "Този състезателен сезон приключи предимно с първи места, включително и световни титли. Всички наши състезатели, формации имат награди. Това беше един изключително успешен, златен сезон", посочи ръководителят на организацията. Севдалина Мавродиева допълни, че през лятото децата на "Алексия" няма да почиват, а ще се готвят технически за участие с по-голям състав в световното в Хърватска през следващата година. НДТ

 


Сходни връзки

"АЛЕКСИЯ" СПЕЧЕЛИ ГРАН ПРИ НА ФЕСТИВАЛ В СОЗОПОЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди