изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 06:09 EEST
Охранителят, откраднал 1,5 млн. лева инкасо, се предаде    
НовиниИздирваният за кражба на 1,5 млн. лева шофьор на инкасов автомобил Георги Енев се предаде, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред журналисти.

Днес от адвокатска кантора в Пловдив са съобщили на окръжния прокурор, че техен клиент е Енев, който иска да се предаде. Той пристигнал в полицията с раница, в която няма пари, добави Цветанов, цитиран от БГНЕС.

Зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гаврилов уточни пред „Фокус”, че в 16.00 часа е пристигнал адвокат, който обяснил, че защитава Енев, но не иска името му да бъде съобщавано на този етап. Действително час и половина по-късно охранителят се е предал. Той е бил разпитан, но е отказал да каже къде са парите и къде се е крил.

В момента Енев е задържан в следствения арест. В негово присъствие прокуратурата му е повдигнала обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери, за което законът предвижда до 8 години затвор. Утре ще бъде гледана мярка за неотклонение. В един бъдещ процес това, че се е предал би могло да бъде облекчаващо обстоятелство, но укриването би могло да се счита за отежняващо обстоятелство. На този етап е рано да се говори за съдебния процес, уточни прокурор Гаврилов.

33-годишният Георги Енев бе обявен първо за национално, а след това и за международно издирване, след като на 22 юни в Пловдив задигна огромната сума от инкасовия автомобил на частна фирма, за която работел. 
Двама свидетели видели как Енев прехвърля торбите с парите в личния си "Опел Кадет". Охранителят се е преоблякъл на място и веднага след това избягал с колата си. Униформата му беше открита в служебния бус.

След инцидента близките на младия мъж, потресени от случилото се, го призоваха чрез медиите да се предаде. Засега не е ясно къде се е укривал, но по неофициална информация на БНТ на Еньовден той е бил забелязан в село Хвойна, близо до границата с Гърция, където се правел на билкар. Предполага, се че се е крил в Родопите и е опитвал да мине браздата, но не е успял.

"Надяваме се, че впоследствие като се почнат вече преговори, разговори, действията, които се предприемат от прокуратурата с помощта и на полицията, че ще можем да установим и да върнем парите на фирмата, която всъщност допринесе да ни се създаде това напрежение в последните няколко седмици", каза още Цветанов.

Преди дни стана ясно, че откраднатата сума е на три банки, като инкасовата фирма е трябвало да зареди с парите банкомати. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Охранителят, откраднал 1,5 млн. лева инкасо, се предаде | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди