изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:07 EEST
Намериха децата с вируса на СПИН    
Новини

Четирите хлапета с ХИВ от дома "Асен Златаров" в София са намерени и отново са настанени в Инфекциозна болница. Това съобщи шефката на дирекция "Социални дейности" към Столичната община Мина Владимирова.



Хлапетата избягали от болницата преди дни. Веднага били обявени за издирване и са намерени от полицията. Само едно от тях все още е при майка си. "Децата са под контрол. Видяха се и с родителите си", каза Владимирова. Хлапетата щели да бъдат изписани, когато лекарите преценят.

Проверката на Агенцията за закрила на детето в "Асен Златаров" е приключила, без да установи сериозни нарушения в дома. Няма други заразени със СПИН деца. Не е установено насилие. Вечерният час се спазвал. Имало само едно изключение на 13 юни, когато две деца на 16 и 17 г. закъснели да се приберат. Те обяснили, че са били на рожден ден. Единствените нередности били свързани с воденето на документи.

Скандалът около дома предизвикал стрес у децата и възпитателите и сега с тях работят психолози. По-големите искали да пишат писмо до медиите в защита на възпитателите.
Здравните власти започват масово изследване на всички жители на ул. "Градините" №3 и 4 и ул. "Христо Станишев" за ХИВ и наркотици. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Намериха децата с вируса на СПИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди