изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:15 EEST
ГОТВАЧ НА МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН И МАДОНА ГЛЕЗИ ТУРИСТИТЕ В АЛБЕНА    
Туризъм

Кулинарен виртуоз от Франция, който се е грижил за храната на световни звезди като Майкъл Джексън, Мадона и изпълнителите от AC/DC, сега глези туристите в курорта Албена, където е от десетина дни. Алан Ламонтан работи в ресторанта „Синьо небе”, който се намира на 17 етаж в хотел „Добруджа”, съобщават от пресцентъра на туристическото дружество.  



Кулинарният спец споделя: „Избрах да работя в България, защото имате прекрасна природа. Харесвам страната ви заради спокойствието, слънцето и морето. Работил съм в Германия, Франция, Англия и в Америка, но тук се чувствам най-добре. В родната си Франция съм се учил от едни от най-големите майстори в готварството, но най-големият и безценен опит съм взел от родителите ми. Майка ми е италианка, а баща ми - французин. Двамата научиха мен, трите ми сестри и брат ми още като деца да можем да готвим. На 5 годинки правех специалитети и сосове, каквито и готвачите в ресторантите не могат да приготвят. Готвил съм за известни хора, като Майкъл Джексън, който обичаше салата с цветя, а Мадона си пада по рибните деликатеси и италианската храна. В Албена гостите най-много обичат да им приготвям френски традиционни специалитети”, споделя Ламонтан.

Неговата голяма мечта е ресторантът, в който работи, да стане най-известният в България. Именно затова винаги дава най-доброто от себе си в кухнята и винаги изненадва своите клиенти с ястия, които присъстват само в неговото меню.

Споделя, че много от рецептите за произведенията на неговото кулинарно изкуство е научил от родителите си. С годините малко ги е променил и ги е направил още по-вкусни”, разказва френският специалист. Той има три деца - двама сина на 15 и 23 г., и дъщеря на 28 г., която живее в Англия и работи като мениджър на ресторант.

„Единият ми син е идвал три пъти в Албена. Много харесва плажа, храната, морето. Нашето семейство е голяма реклама на България за нашите приятели във Франция, тъй като постоянно по Фейсбук и Скайп им показваме със снимки колко е красиво тук”, разказа още Ламонтан.

Неговото хоби е да се грижи за плодоведете и зеленчуците в градината си. НДТ

 


Сходни връзки

ГОТВАЧ НА МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН И МАДОНА ГЛЕЗИ ТУРИСТИТЕ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди