изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 18:50 EEST
ЛЯВА ВЪЛНА И В СЕВЕРНИТЕ НИ СЪСЕДИ: Румънското правителство улесни свалянето на президента    
По светаРумънското правителство промени в четвъртък вечерта в спешен порядък условията за провеждане на референдум, който трябва да узакони евентуално сваляне на президента Траян Бъсеску, искано от мнозинството на власт.



Според политическите анализатори тази промяна ще улесни процедурата. Промяната става в навечерието на гласуването в румънския парламент на президентския импийчмънт, искан от социално-либералната коалиция. Вотът на парламента трябва да бъде потвърден от референдум в рамките на 30 дни.
Според спешните промени, приети в четвъртък, държавният глава ще бъде свален, ако предложението събере мнозинство от участвалите, а не както беше досега - от общия брой имащи право на глас в референдума.
Бъсеску е обвинен в присвояване на прерогативи на правителството за това, че е "одобрил мерки за драстични икономии, довели до обедняване на населението". Неправителствени организации в Румъния, цитирани от АФП, протестират срещу спешния начин на действие на мнозинството за намаляване на пълномощията на Конституционния съд и действията срещу президента, който е от политическата десница в страната.

http://www.tvevropa.com/ 

ndtnews.hopto.org

 


Сходни връзки

ЛЯВА ВЪЛНА И В СЕВЕРНИТЕ НИ СЪСЕДИ: Румънското правителство улесни свалянето на президента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди