изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:45 EEST
Почина певецът Боян Иванов    
Общество Естрадният певец Боян Иванов почина на 68-годишна възраст в бургаската болница, съобщиха от пресслужбата на лечебното заведение, цитирани от БТА.

Изпълнителят дълго време е боледувал от тежък диабет. Той е постъпил в шокова зала на МБАЛ-Бургас около 21.30 часа снощи, а по-късно е преместен в реанимацията. В болницата той е приет с тежки метаболитни изменения и увреждания, казаха от пресслужбата й.

Певецът е починал в 6,20 часа тази сутрин.

Боян Иванов е роден на 4 септември 1943 година в София. Има награда от „Златния Орфей". Песента му „Зеленоокото момиче" е първият български хит. От 1959 г. пее в увеселителните заведения в София, като репертоарът му включва шлагери на Пол Анка, Тони Долара и др.

Концертната си дейност започва от 1961 г. Бил е солист на оркестрите "Балкантон", Естрадния оркестър към Комитета за телевизия и радио, "София"и много други. Участва на първия фестивал "Златният Орфей" (диплом за изпълнение), фестивала в Сопот, Полша - 1971 г. Има концертни изяви в европейските страни и Куба.

През 90-те години заедно с Борис Гуджунов и Борислав Грънчаров създават певческото трио "Бо Бо Бо", което изпълнява популярни забавни шлагери с лек хумористичен текст. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Почина певецът Боян Иванов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди