изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:48 EET
ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ СПАСЯВАТ ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ В БОЛНИЦАТА В ДОБРИЧ    
Здраве

Лентата на две нови придобивки в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич - обновено Трето вътрешно отделение и Сектор по инвазивна диагностика и интервенционално лечение, бе прерязана вчера. На официалното събитие присъстваха министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, народните представители Петър Димитров и д-р Светомир Михайлов, областният управител Желязко Желязков. Водосвет отслужи иконом Стоян Иванов. Той подари икона на Света Троеручица с пожелание на дава много здраве на лекарите и всички хора от нашия град и бързо излекуване на пациентите.



Приятно е да съм в едно лечебно заведение, което през годините показва стабилност, каза в приветствието си Десислава Атанасова. Тя даде МБАЛ в Добрич за пример за добро управление, добър мениджмънт въпреки условията на икономическа криза. Тук се инвестира в нововъдения и в апаратура, в ремонти на материалната база, така че лекари и пациенти са по-удовлетворени, каза министърът. Тя приветства въвеждането на инвазивната кардиология, която вече работи и спасява ежедневно много човешки животи. "Точно такива екипи трябва да бъдат насърчавани", каза министърът. И обяви, че се Министерството на здравеопазването отпуска 60 000 лева за ремонт на АГ-отделение.  

Около 1 800 пациенти преминават през годината през Трето вътрешно отделение, съобщи изпълнителният директор на МБАЛ д-р Мариян Ананиев. Ремонтът в него е извършен със собствени средства и е в размер на 96 000 лева. Отделението третира патология в областта на белодробните, стомашно-чревни и хематологични заболявания. В него се работи по 20 клинични пътеки. Новите придобивки, с които се подобрява функцията на Трето вътрешно отделение, са аргон-плазмен коагулатор за неоперативно лечение на остро кървене на храносмилателния тракт, закупен и дарен от земеделска кооперация, и апаратура, позиционирана в отделение Клинична патология - парафинов диспенсери автоматичен оцветител, с която се скъсява времето за диагностичен отговор, закупена с предоставена субсидия в размер на 55 000 лева от Министерството на здравеопазването.

Огромна придобивка за пациентите от Добричка област е разкриването на Сектор по инвазивна диагностика и интервенционално лечение към Първо вътрешно отделение. Д-р Ананиев посочи, че благодарение на нея от началото на годината на 255 пациенти е извършена инвазивна диагностика и лечение. През отделението годишно преминават по около 1 600 души. В началото на годината МБАЛ сключи договор за 18 клинични пътеки, 5 от които в областта на инвазивната диагностика. Новата дейност се осъществява в резултат на договор за публично-частно партньорство между болницата и "СМДЛ-Кардиамед" ООД. Обемът на инвестицията е 980 000 лева, 330 000 от които са изразходвани за строително-ремонтни дейности, а 650 000 лева - за закупуване на нова апаратура. НДТ

 


Сходни връзки

ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ СПАСЯВАТ ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ В БОЛНИЦАТА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди