изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:39 EET
ШАРАПОВА ЩЕ НОСИ РУСКИЯ ФЛАГ В ЛОНДОН    
Спорт

Мария Шарапова ще бъде първата жена, която ще носи руския флаг при откриването на лятната олимпиада в Лондон на 27 юли.“От първото ни участие на олимпийски игри през 1952 година досега винаги мъже са носили нашето знаме. Сега обаче предстои изключение”, заяви президентът на руския олимпийски комитет Александър Жуков.



"Шарапова е най-достойната сред всички наши спортисти. През юни в Париж тя спечели четвъртата си титла от Големия шлем", добави Жуков.

"Невероятно съм щастлива. Това ще бъде първата ми олимпиада", каза Шарапова пред личния си сайт. 25-годишната рускиня ще дебютира на олимпийски игри в Лондон, след като не успя да се класира за Игрите в Атина 2004, а болки в рамото я спряха за Пекин 2008.

436 състезатели ще представят Русия на Олимпиадата в Лондон, съобщи ИТАР-ТАСС. Президентът на олимпийския комитет на Русия Александър Жуков обяви, че делегацията включва общо 804 души, но от тях 436 са спортисти. Това е с 50 по-малко, отколкото на Игрите в Пекин 2008. Руските състезатели ще участват в 34 вида спорт. Най-много - 104 състезатели включва отбора по лека атлетика.

"Очакванията са за 25 златни медала и трето място в отборното класиране по медали", каза Жуков.

 


Сходни връзки

ШАРАПОВА ЩЕ НОСИ РУСКИЯ ФЛАГ В ЛОНДОН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди