изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:00 EEST
Ефективни наказания на трима 21-годишни младежи, наложи Окръжен съд – Добрич    
Ред и сигурностНаказание 3 години лишаване от свобода при общ затворнически режим ще търпи Велимир Б. Попов от Добрич, заради извършени от него грабеж, опит за грабеж и за кражба. Съучастниците му Ивелин Андр. Молитор и Денислав В. Тинчев, са наказани с 2 години и 6 месеца лишаване от свобода при общ затворнически режим. Наказанията им влизат в сила, след като днес Окръжен съд – Добрич, одобри сключените между тях и Окръжна прокуратура – Добрич, споразумения за решаване на делата им в досъдебното производство.

Със споразуменията тримата се признават за виновни в това, че за периода 16.02.2012 г. – 14.03.2012 г. при условията на продължавано престъпление, извършено от две или повече лица, сговорили се предварително да вършат кражби или грабежи. На 26.02.2012 г., след предварителен сговор помежду си и със Стефан Б. Бенов, те са отнели сумата от 396 лв. и 12 кутии цигари „Виктори” и „Карелия слим” на обща стойност 52,44 лв., всичко на обща стойност 448,44 лв. от магазин за хранителни стоки, с намерение противозаконно да ги присвоят, като са употребили за това сила.

На 14.03.2012 г. Попов, Молитор, Тинчев и Радостин А. Иванов, са отнели сумата от 848,76 лв. от бензиностанция, като са употребили сила, а деянието е останало в стадия на опита по независещи от тях причини.

Общата стойност на отнетото при грабежа и опита за грабеж е 1297,20 лв.

На 16.02.2012 г. в гр.Добрич, след предварителен сговор помежду си Попов, Молитор и Тинчев, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и чрез използване на лек автомобил „БМВ”, собственост на Попов, са отнели от бижутериен магазин сребърно дамско колие на стойност 252 лв, сребърен дамски синджир на стойност 75 лв., сребърен мъжки синджир на стойност 100лв., метален синджир стойност 15 лв. и метален синджир на стойност 20 лв., всичко на обща стойност 462 лв.

Окръжен съд – Добрич, прие за безспорно установено, че тримата са извършили престъпленията, за които са привлечени да отговарят. Съдът допусна делата им да завършат по този ред, след като младежите признаха вината си и заявиха, че доброволно са подписали споразуменията с прокуратурата и се отказват от разглеждане на делата им по общия ред. Съдът, прецени, че постигнатите споразумения отговарят на изискванията на Наказателно-процесуалния кодекс, и не противоречат на закона и морала, и ги одобри. 

Окръжен съд – Добрич, разпореди пострадалите от деянията им да бъдат уведомени за наложените наказания.

Споразуменията имат последиците на влязла в сила присъда и не подлежат на обжалване и протест.

Велимир Попов е от гр. Добрич, има основно образование, безработен е, осъждан.

Ивелин Молитор е от гр. Добрич, с основно образование е, не работи, не е осъждан.

Денислав Тинчев живее в с. Победа, има начално образование, безработен е, не е осъждан.

Тримата са на 21 години.

Пресцентърът на Окръжен съд – Добрич, припомня, че техните съучастници Бенов и Иванов са наказани с 2 години условно лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок, след като бяха одобрени сключените от тях и Окръжна прокуратура – Добрич, споразумения за решаване на делата им в досъдебното производство.  

10.07.2012 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Ефективни наказания на трима 21-годишни младежи, наложи Окръжен съд – Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди