изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 01:18 EEST
Информационен бюлетин на МВР от 11 юли    
Ред и сигурностИнформационен бюлетин на МВР от 11 юли

Плевен.  Пиян баща заплаши да убие детето си с нож в с. Писарово. Вчера полицаи и психолози предотвратили семейната трагедия в къщата, в която живеят на съпружески начала 38-годишен мъж и 21-годишна жена. Сигнал за инцидента постъпил в полицията в Долни Дъбник на 10 юли около 19.15 часа. Пристигналите на местопрестъплението служители на реда установили, че бащата е взел и държи за заложник в една от стаите 3-годишната си дъщеря, като заплашва да я убие с  нож от пушка. До инцидента се стигнало след семеен скандал и побой над съпругата. Полицаите започнали преговори за освобождаване на момиченцето. Баща му държал оръжието, опряно в гърлото му, и настоявал да напуснат къщата. След многократни увещания той излязъл от стаята и извел детето на терасата пред входа на дома. Около 1 часа  полицаи от Групата за охрана на масовите мероприятия щурмували дома и детето било освободено. Оръжието, дълго около 40 см, е иззето. Мъжът има криминални прояви за кражби и шофиране в нетрезво състояние, осъждан е. Заловен е в явно нетрезво състояние. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа. С момиченцето работата ще продължат служители от отдел „Закрила на детето“. По случая е сезирана прокуратурата.   

Велико Търново.  За обиди и закани към полицаи Районният съд в Горна Оряховица наложи  на  27-годишния А.Ж. от Г. Оряховица „задържане за пет денонощия в полицейския арест“. Той е криминално проявен и осъждан за кражби и измами. На 9  юли вечерта в полицията бил получен сигнал за възникнал семеен скандал в кв. „Калтинец“ в града. Изпратеният на място полицейски екип установил, че след употреба на алкохол, скандалът е прераснал в бой между роднини,. Причината за свадата били черни метали, които изчезнали от двора на къщата. За да предотвратят разправията, служителите на реда задържали А.Ж.  След като вече бил в районното управление, мъжът започнал да обижда полицейските служители и да отправя заплахи и неприлични изрази към тях. Съставен му е акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Работата по случая продълажва.
Криминалисти от Велико Търново установиха двама мъже и мотопед, обявени за издирване по линия на Шенгенска информационна система и Интерпол. Вчера при проверка на 30-годишния Г. И. от Горна Оряховица  било изяснено, че той е издирван от Австрия с мярка „установяване на местонахождение“. По-късно при проверка на мотопед „Пежо Вивасити“, паркиран пред гаражна клетка в Свищов е установено, че е издирван от Интерпол-Австрия. Проверявайки документите на 25-годишния Д.Г. от Полски Тръмбеш, местните полицейски служители установили, че мъжът е търсен в ШИС с мярка „установяване на местонахождение“ от Франция. Образувани са преписки  и работата по случаите продължава.

София. Вчера около 1 часа на тел.112 бил получен сигнал за възникнал семеен скандал в столичния квартал „Надежда”. Изпратеният на място автопатрул от Второ РУП  бил посрещнат от  тъжителката. Тя разказала, че между дъщеря й и приятеля й, възникнал скандал. На входната врата полицаите били спрени от мъж, впоследствие оказал се техен колега от Специализирани полицейски сили /СПС/. Той им заявил с пистолет в ръка, че няма да ги пусне в апартамента и ще разговаря единствено с прекия си началник. Били изпратени и допълнителни полицейски сили. След разговор с началника си, служителят от СПС предал пистолета си. Изпратено е предложение до министъра на вътрешното ведомство за образуване на дисциплинарно производство. Материалите по случая са докладвани в Софийската градска прокуратура и по случая е образувано досъдебно производство.
Криминалисти от столична дирекция и техни колеги от Трето районно управление работят по разкриването на грабеж от магазин на известна търговска верига. Сигналът е получен в полицията тази сутрин около 6.30 часа. Пристигналите на място служители на реда установили, че докато отключвал служебния вход на обекта, управителят бил нападнат от трима мъже с шапки. Привели го в безпомощно състояние, взели ключовете от касата и откраднали наличните в нея, по първоначални данни над 5 000 лева, и избягали. След като се оттеглили, той  успял да натисне паник-бутона. Извършен е оглед от дежурно-оперативна група от столичната дирекция. Образувано е досъдебно производство.
Гастрольор-рецидивист е задържан за 72 часа след поредния опит да извърши кражба от павилион за алкохол и цигари. През нощта на 3 юли мъжът разбил прозорец на търговския обект с метално длето и откраднал неголямо количество цигари „Давидов”  и „Лъки Страйк” и 80 лева. В продължение на няколко нощи собственикът на магазинчето наблюдавал района и на 8 юли около 3.30 часа хванал крадеца, докато се опитвал да разбие вратата. След сигнал в полицията на място пристигнал екип на Шесто РУП, бил извършен оглед от дежурната оперативна група. Полицаите иззели длетото, с което мъжът разбил прозореца. 61-годишният П.Г. от Силистра е криминално проявен. В хода на разследването се установило, че той е автор на взломната кражба от обекта на 3 юли. Пред служителите на реда признал, че цигарите изпушил, а парите – похарчил. Гастрольорът се подвизавал в столицата без адресна регистрация и живеел по паркове и градинки. По-голямата част от извършените взломни кражби от магазини били на територията на София, констатирали разследващите. Мъжът правел престъпни набези и в градовете Плевен и Сандански.  П.Г. е осъждан неведнъж като след изтърпяване на поредната присъда до април, възобновил престъпната си дейност. Повдигнато му е обвинение чл. 196 от НК  и му е наложена 72-часова мярка „задържане под стража“.
Задържаните в събота след грабеж в района на Трето РУП младежи са автори и на нападения над две столичанки, установиха криминалисти от Пето РУП. На 29 юни следобед двамата слезли от трамвай №22 и до  бензиностанция нападнали 33-годишна жена, като откраднали златното й колие. Потърпевшата сигнализирала в полицията и дала подробно описание на извършителите. Другото престъпление било извършено по идентичен начин на 6 юли около 19 часа, когато ограбили друга столичанка на ул. „Тодорини кукли”. И двете жертви разпознали авторите на престъпленията. Криминалисти установили, че едно от колиетата било продадено в заложна къща. Младежите – К.А. /18 г./ и непълнолетният му съучастник били задържани за 72 часа. След доклад на материалите в Софийската районна прокуратура на К.Г. е повдигнато обвинение по чл. 198 от НК с взета мярка „подписка”. 

Кърджали. Посредник за изработване на фалшиви шофьорски книжки е разкрит и задържан от полицията вчера. Случаят се разплете, след като предния ден 38-годишен чужденец  беше  заловен да управлява автомобил с фалшиво свидетелство за правоуправление. След издирване полицаите задържали С.Х./44г./. При проверка в дома му били иззети попълнено свидетелство за правоуправление на МПС и контролен талон, паспорт и два печата. Документите са били на името на мъж и жена. Печатите са фирмени и по първоначални данни са служили за издаване на документи за осигурителен стаж. Установено е, че мъжът е набирал кандидати за фалшиви документи, а изработката им е извършвана на друго място. Образувано е досъдебно производство.

Пловдив. Четирима младежи са задържани за 72 часа в ареста като уличени в множество кражби, извършени в Пловдив. Преди два дни полицаи от Второ РУП заловиха Т.Т./18 г./, П.С. 20 г./ и 17-годишен техен приятел, които с взлом откраднали от лек автомобил „Рено” бас-китара и АСД плеър, а от лек автомобил „Ауди” - 350 лева, мобилен телефон и мъжки часовник. В хода на разследването криминалистите са установили, че тримата заедно с Л.С./20г./ в различно съдружие са вероятните извършители  на още 12 кражби  и на опит за кражба. От павилион, магазини, офиси, кафе-автомат и автомобили са били откраднати общо 200 лева, документи, метален шкаф, два касови апарата, хранителни стоки, напитки, два плазмени телевизора, два куфара с инструменти, три акумулатора, мобилен телефон, карбонова въдица и автосиди. Т.Т. и  Л.С. са известни на полицията.

София-област. 14-годишна криминално проявена, ограбила инвалид, беше открита от полицаи в Ботевград. Момичето е регистрирано многократно за кражби. 80-годишен в инвалидната си количка чакал съпругата си в района на болницата. Група непълнолетни, сред които и момичето го наобиколили и завързали разговор. Доверчивият мъж дори ги почерпил със сладолед. За „благодарност” 14-годишната ловко успяла да измъкне иззад гърба му портфейл с 500 лева в него. Униформените се заели с разкриването на случая и след активна работа девойката била издирена и  задържана. Полицаите открили у нея само 50 лева, останалите били похарчени. Момичето е разпитано в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая, след което е предадено на родителите й. Образувана е преписка за извършено престъпление по чл. 194 от НК.

Добрич. Криминалисти задържаха двама гастрольори при опит за кражба от апартамент. В.К./50г./ и Р.К./42 г./, и двамата от Силистра са заловени непосредствено след като взломили секретния патрон на апартамента. При претърсване в жилищата на задържаните в Силистра, са открити много вещи, предмет на кражби. В хода на разследването било установено, че двамата са извършители и на други взломни кражби на територията на Добрич.  В.К. и Р.К. са криминално проявени, осъждани за кражби и други престъпления. Задържани са за 72 часа. Работата по изясняване на цялата им престъпна дейност продължава.

Пазарджик. Панагюрски полицаи иззеха марихуана от криминално проявен мъж. Снощи около 19.30 часа екип криминалисти, експерт и разследващ полицай  претърсили жилището на Т.Б./28г./ от средногорския град. Там окрили  около 200 грама листна маса, която при направения полеви наркотест реагирала на марихуана. Дрогата е иззета, а притежателят й - задържан в ареста. По случая е образувано дознание.
Тийнейджър извършил противозаконно отнемане на лека кола е задържан от служители на РУП-Велинград и полицейския участък в Ракитово. Във вторник през нощта неизвестен отнел противозаконно лек автомобил „Фиат”. Колата била паркирана пред дома на 44-годишната собственичка. Малко по-късно фиатът бил намерен изоставен в местност край Ракитово. В резултат на проведеното разследване местните криминалисти бързо влезли в дирите на извършителя - 18-годишният Н.Д.от Ракитово Задържан е в ареста, а спрямо него е образувано бързо производство.

 


Сходни връзки

Информационен бюлетин на МВР от 11 юли | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди