изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:52 EEST
КОНСУЛТАЦИЯ "ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ" В МЛАДЕЖКИЯ ЦЕНТЪР    
НовиниКонсултации "Здравословно хранене” се проведоха в края на миналата седмица в общински младежки център "Захари Стоянов” с ученици от "Еко лято 2012". Те са по проект ”Младежки информационно-консултантски център-Добрич”. Груповите консултации проведе Севдалина Колева от РЗИ-Добрич, специалист-консултант по проекта.

Тя представи пирамидата на хранене и групите храни, които са необходими за доброто здраве на човека, поясни какви храни трябва да се консумират ежедневно - пресни плодове и зеленчуци, млечни продукти, защото помагат при растежа на младите хора и правят костите и зъбите им по-здрави. Обясни, че е необходимо да ползват по-малки количества сол, захар, мазнини, тъй като в по-големи те са вредни за организма на човека и предизвикват болести. Отбеляза също, че тъмните хлябове са по-полезни от белите за човека и какво е тяхното съдържание, че рибата е полезна храна и трябва да се консумира поне веднъж седмично.

Севдалина Колева препоръча на младите хора да консумират по-малко захарни и тестени изделия, защото консумацията им в големи количества предизвиква затлъстяване и болести. Младите хора направиха и дегустация на различните видове хляб, ябълки, и шоколадови бонбони, за да разберат същността на здравословното хранене. За съжаление нагласите за консумация на захарни и тестени изделия е трайна и трудно може да се промени.

Консултациите ”Здравословно хранене” спомогнаха учениците, които участват в "Еко лято 2012", да обогатят знанията си за здравословното хранене на човека и да ги популяризират сред своите приятели и съученици, което е предпоставка младите хора да растат здрави, бодри и жизнени. НДТ

 


Сходни връзки

КОНСУЛТАЦИЯ "ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ" В МЛАДЕЖКИЯ ЦЕНТЪР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.31 секунди