изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:43 EEST
В Копенхаген продават заразен с антракс хероин    
По света
Миналата неделя в Копенхаген в болница Ригс 55-годишен наркоман почина в резултат на заразяване с антракс. Полицията и медиците подозират, че заразяването е станало след употребването на доза кафяв хероин, инфектиран със смъртоносната болест.


Оказващата подкрепа на наркоманите местна група Gadejuristerne е разпространила в цел район на Копенхаген – Вестербро, съобщения с предупреждение, че заразената дрога може да се намира още на улицата.

Представителка на Gadejuristerne Нанна Готфредсен заяви пред вестник Jyllands-Posten, че “тя е шокирана” от това, че полицията и другите органи не са предупредили наркоманите за възможността да се заразят с хероина, разпространяван по улиците на Копенхаген.


“Когато германски наркоман умря от антракс преди две седмици, Съветът за здравеопазване разпространи предупреждение за болниците, че датски наркомани може да са изложени на риск, но никой не се сети да каже това на самите наркомани”, каза тя.

По думите на Готфредсен, ако никой не се наеме да предупреждава употребяващите наркотици, то отговорността за това ще бъде поета от самата група.

В момента в Дания са регистрирани около 13 000 наркомани, друсащи се с венозни наркотици, 8 000 от тях живеят в Копенхаген.

Антраксът обикновено поразява диви и домашни тревоядни бозайници. Според Готфредсен, вероятно, хероинът е бил заразен в резултат на лоши санитарни условия на мястото, където е произведен.

“В Афганистан опиумът често се отглежда и обработва в непосредствена близост до кози и други животни. Напълно е възможно, дрогата да е била заразена именно там. Производството е толкова примитивно, че често в дрогата са намирани глисти, бактерията Е. Коли и други мръсотии”, поясни тя. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

В Копенхаген продават заразен с антракс хероин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди