изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 19:53 EEST
Съдийка внезапно се разболя, Алексей Петров остава в ареста    
Ред и сигурностДелото "Октопод" беше отложено днес поради внезапно заболяване на председателя на съдебния състав Румяна Ченалова. На днешното заседание трябваше да бъде разгледана мярката за неотклонение на основния подсъдим - Алексей Петров, предаде "Фокус". Защитата от известно време му настоява, че той се нуждае от лечение заради здравословни проблеми. Петров имал нужда от плуване, хидромасажна и лазерна терапия няколко пъти в седмицата, съобщи в. "24 часа".



Все още не е ясно за кога ще бъде насрочено следващото съдебно заседание. Адвокатите на бившия съветник в ДАНС заявиха, че подготвят жалба до съда в Страсбург заради това, че до този момент съдът не се е произнесъл по искането за промяна на мярката на Петров.
"Това е отказ от правосъдие. Съдът е длъжен да се произнесе по искането за промяна на мярката веднага, дори искането да не е мотивирано. Вече минаха повече от две заседания по делото, на които съдът не е взел решение по този въпрос", коментира адвокат Васил Василев, цитиран от БГНЕС.

След като разбра, че мярката му за неотклонение няма да бъде гледана отново, на излизане от съдебната зала Алексей Претров каза, че очаква всичко, включително и да бъде убит.
Преди няколко месеца той се оплака, че срещу него е извършен опит за покушение, който определи като терористичен акт. Въоръжени хора опитали да нахлуят в дома му в Тетевен и само бързата на намеса на охраната и местни жители предотвратила "кървава престрелка".
По-късно той заяви, че в опита за атентат е участвал и основният свидетел по делото - Пламен Устинов, и случаят се разследва. Друг свидетел по делото пък заяви, че покушението е било поръчано от висш полицай.

Заради показанията на Устинов, че е бил притискан и заплашван от Петров, той беше вкаран отново в ареста. Адвокат Василев заяви още днес, че защитата е съгласна новите доказателства, направени на базата на СРС-та от разговори между Алексей Петров и Пламен Устинов, да бъдат публично оповестени и сред хора, които са извън средите по делото. За тях изненадващо беше съобщено на миналото съдебно заседание и тогава прокурорът по делото Светлозар Костов заяви, че те доказват твърденията на свидетеля.

Останалите подсъдими по делото са Антон Петров-Хамстера, който в момента е в ареста по друго обвинение - за склоняване на момичета към проституция, Марчело Джотолов, Янко Попов, Кирил Топалов и бившият прокурор Цеко Йорданов.
www.dir.bg

 


Сходни връзки

Съдийка внезапно се разболя, Алексей Петров остава в ареста | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди